Ez is valamilyen rekord lehet: ötvenkilencszer kérdezték, ötvenkilencszer nem válaszolt az államtitkár

Ez is valamilyen rekord lehet: ötvenkilencszer kérdezték, ötvenkilencszer nem válaszolt az államtitkár

Rétvári Bence (KDNP) nem erőltette meg magát.

Bangó Borbély Ildikó arra lett volna kíváncsi, hogy az 59 tankerületi központban külön-külön pontosan mekkora a hiány tanítókból, tanárokból és szaktanárokból. Ezért 59 levelet írt az oktatásért is felelős Emberi Erőforrások Minisztériumának, azonban mindössze egyetlen válasz érkezett – igaz azt a szocialista képviselő összes kérdésre visszaküldték (ha kíváncsi arra, milyen arrogancia jellemzi a kományzati kommunikációt, KATTINTSON IDE).

Rétvári Bence azt azonban nem árulta el, hogy az adott tankerületben mi a konkrét helyzet, így gyakorlatilag teljesen feleslegesen pazarolta az energiáját a gépeléssel, ugyanakkor mégis akad benne néhány érdekes konkrétum.

Például szerinte

„általánosságban elmondható, hogy az állami fenntartású intézményekben a betöltetlen pedagógus álláshelyek száma az összes tanári állás 1-2 százalékát teszi ki”

Hírdetés

(viszont hol vannak a esetleg nagyobb válsággócok, arról már nem ejt említést az államtitkár).

Ezzel szemben kiemeli, hogy a létszámhiány a vendéglátásban, az iparban, valamint a feldolgozóiparban egyaránt majdnem 3 százalékot tesz ki. Míg az adminisztratív és szolgáltatást támogató tevékenység körébe tartozó munkáknál még magasabb, majdnem 4 százalék

tájékoztat az államtitkár, aki derűsen hozzáteszi azt is, hogy

ezek szerint nem beszélhettünk – más ágazatokhoz képest – kirívó tanárhiányról.

Mindenki nyugodjon le! Valahol tehát még az oktatásnál is szarabb a helyzet.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »