”Ez gyásznap” – nem mennek el Erdély elrablásának ünnepére a háromszéki politikai vezetők

Az RMDSZ és a Magyar Polgári Párt (MPP) vezetői elutasították a megyei tanács legutóbbi ülésén azt, hogy részt vegyenek december elsején, a román nemzeti ünnepen. Azt mondják: a “romániai” magyarságnak nincs oka ünnepelni.

Magyar Menedék - Magyar Jézus

A meghívást Florentina Teaca szociáldemokrata tanácsos fogalmazta meg, aki a “nyitás jelének” érzékelné, ha Tamás Sándor elmenne az ünnepségre. – Még máskor is hívtak, de ha odamegyek, mondok is valamit, s azt nem biztos, hogy hallani akarják az ünneplők. Emlékeztetni lennék kénytelen azokra a lassan száz éve be nem tartott ígéretekre, amit Gyulafehérváron tettek – mondta Tamás Sándor. Kulcsár-Terza József, az MPP megyei elnöke Ion Deaconu liberális tanácsos meghívását utasította vissza. – Ez számomra gyásznap, nem mehetek el. Akármilyen más alkalommal ihatunk kávét, pezsgőt, bármit – mondta Kulcsár-Terza.

Ezzel szemben Antal Árpád megyeszékhelyi polgármester elérkezettnek látja az időt, hogy a románságot nyilvánosan is szembesítsék azzal, hogy “98 éves tartozásai vannak”.

(Székely Hírmondó)


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »