Ez Amerika: Az amerikai képviselőház megszavazta a konföderációs zászlók betiltását

A washingtoni szövetségi képviselőház megszavazta csütörtökön az árbócra felhúzható konföderációs zászlók betiltását azokban a temetőkben, amelyeket a veteránügyek minisztériuma kezel. A konföderáció az amerikai polgárháborúban (1861-1865) a déli államok szövetsége volt. A BETILTÁSSAL A LIBERÁLISOK EGYÉRTELMŰEN BIZONYÍTOTTÁK, HOGY CSAK AZ LEHET, AMIT ŐK AKARNAK. Még Amerikában is.

Magyar Menedék - Badiny

A szövetségi képviselőházban egy kaliforniai demokrata párti politikus, Jared Huffman terjesztette elő a tiltásra vonatkozó törvénymódosítási javaslatot, amelyet 265:159 arányban megszavaztak a képviselők. A javaslat betiltaná a konföderációs zászló árbócra helyezését azon tömegsírok mellett, amelyekben a polgárháború halottai nyugszanak, még az évnek azon a két napján is, amikor zászlók kihelyezése megengedett. Továbbra is szabad lenne azonban kis konföderációs zászlók kihelyezése egyéni sírokra a szóban forgó két napon.

Tavaly egy néger templomban elkövetett lövöldözés után, az állam, Dél-Karolina törvényhozása a republikánus párti kormányzó, Nikki Haley kérésére elrendelte, hogy távolítsák el a konföderációs zászlót az állam fővárosának képviselőháza elől.

mti nyomán


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »