Ez a japán mészárolta le a fogyatékosokat

Ez a japán mészárolta le a fogyatékosokat

Házkutatást tartott szerdán a japán rendőrség annak a 26 éves késes ámokfutónak az otthonában, aki előző nap tizenkilenc embert megölt, több tucatnyi megsebesített egy fogyatékkal élőknek létesített intézményben a főváros, Tokió közelében.

Mintegy féltucatnyi civil ruhás nyomozó hatolt be Uemacu Szatosi házába a sajtó jelenlétében.

Az ámokfutót közben Szagamihara település börtönéből egy másik helyre szállították át a hatóságok.

Az elszállításáról készített videofelvételen a férfi, aki a megtámadott egészségügyi intézmény korábbi dolgozója volt, mosolygott.

Uemacu, aki kedden tette elkövetése után önként jelentkezett a rendőrségen, idén februárban egy levélben azt írta, hogy “kiirtana akár 470 fogyatékkal élőt”.

Terve kivitelezésének módjáról részletes leírást mellékelt – írta a Kyodo japán hírügynökség.

A férfit kényszergyógykezelésre csak azután utalták kórházba, hogy közölte: “kész meggyilkolni súlyosan fogyatékos embereket”.

Kezelése március másodikán befejeződött, miután egy orvos úgy ítélte meg, hogy már nem jelent veszélyt magára vagy másokra.

Az eset sokkolta a japán társadalmat, ahol alacsony a bűnözési arány, és ritkák az ehhez hasonló tömeggyilkosságok.

A japán sajtó felvetette, hogy mennyire volt elégséges a férfi kezelése, továbbá mennyire volt hatékony későbbi megfigyelése.

A lapok annak szükségességét is felvetették, hogy felülvizsgálják az egészségügyi intézmények és a rendőrség közötti adatcserét és együttműködést.

(MTI)

Korábban írtuk: "Meg akarta szabadítani a világot a fogyatékkal élőktől" egy késes ámokfutó Japánban


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »