Ez a fideszes államtitkár is gyakran kifelejtett ezt-azt a vagyonnyilatkozatából

Ez a fideszes államtitkár is gyakran kifelejtett ezt-azt a vagyonnyilatkozatából

Nyíradony volt polgármesteréről, Tasó László jelenlegi államtitkárról érdekes dolgok derültek ki.

Nyíradony volt polgármestere, amikor még a székében ült, a település környékén több ingatlant is megszerzett. Ezek közül azonban Tasó László többeket is éveken át kihagyott a vagyonnyilatkozatából, egyről pedig rendre nem valós adatokat közölt – derítette ki a Direkt36. Ezen felül a Nyíradony környékén elterülő birtokai után kapott állami támogatásokat is hiányosan tüntette fel, jó hárommillió forintot kihagyott.

A lap úgy tudja, hogy Tasó földjei azért értékesek, mert alkalmasak az ipari fejlesztésre, így magas áron el, vagy bérbe tudja adni azokat.

Tasó László 1994-től kezdve 20 éven át volt Nyíradony polgármestere, erről a címéről 2014-ben mondott le, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára lehessen.

Jobbik: számoltassák el a hamis vagyonnyilatkozatot tevő képviselőket!

Lassan már a fél Fidesz-frakcióról derül ki, hogy valótlan adatokat közöltek a vagyonnyilatkozataikban, vagy „kifelejtettek” egy-két nagy értékű ingatlant, esetleg sok millió forintot. Legutóbb Tiba István volt oly’ feledékeny, hogy kihagyta azt az ötmillió forintos „kölcsönt” a vagyonnyilatkozatából, amely miatt legfőbb bizalmasa a vádlottak padját koptatja már hónapok óta – írja közleményében Kulcsár Gergely jobbikos országgyűlési képviselő.

Most Tasó Lászlóról, a kormány közlekedéspolitikai államtitkáráról szólnak a hírek, melyek szerint vagyoni helyzete nem egyezik a vagyonnyilatkozatában feltüntetettekkel. A rengeteg földtulajdonnal rendelkező Tasó – akinek a kérésére a nyíradonyi önkormányzat a földjeit belterületté minősítette át – több ingatlanát éveken át nem írta bele a vagyonnyilatkozatába. A Nyíradony környékén elterülő birtokai után kapott állami támogatásokat is hiányosan tüntette fel, több mint hárommillió forintot kihagyott.

A Jobbik már évek óta szorgalmazza a vagyonnyilatkozat-tételi rendszer szigorítását. A hibás vagyonnyilatkozatokat benyújtó képviselők szankcionálását célzó javaslatunkat a Fidesz pár héttel ezelőtt söpörte le az asztalról – fogalmaz Kulcsár, aki szerint ez is mutatja, hogy a kormánypárti képviselők továbbra is szeretnének a zavarosban halászni.

A Jobbik ismételten követeli, hogy a képviselőkkel egy háztartásban élőknek is hozzák nyilvánosságra a vagyonnyilatkozatait, ahogy képviselőink ezt évről évre megteszik. Tasó Lászlóval szemben pedig vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez a Jobbik és felszólítják, hogy mondjon le államtitkári tisztségéről.

(Kuruc.info – Offmédia Debrecen nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »