Exkluzív interjú Bassár el-Aszad törvényes szír elnökkel

Exkluzív interjú Bassár el-Aszad törvényes szír elnökkel

A szíriai elnök Bassár el-Aszad egy exkluzív interjút adott az AFP hírügynökségnek pénteken, és azt mondta, hogy megvan a a veszélye, a török ​​és szaúdi katonai beavatkozásnak Szíriában.

A beavatkozás valószínűségét ezen országok részéről nem lehet kizárni és ennek az az az oka, hogy a török ​​elnök Recep Tayyip Erdogan ismert a türelmetlenségéről, szélsőségességéről. A török elnök támogatja a Muzulmán Testvériséget [iszlamista mozgalom], és megálmodott egy világot,  hogy helyreállítja a régi Oszmán birodalmat, mondta el-Aszad.

Különben is, ennek a tervnek a megvalósítása nem lesz könnyű nekik. Mi biztosan határozott elutasítjuk, mondta a szíriai elnök az AFP-nek.

Elmondta, hogy most a fő feladata a szíriai hadseregnek Aleppó teljes visszafoglalása, mely részben sikerült, de még nem tudták az ősi várost teljesen ellenőrzésük alá vonni, ugyanakkor elvágtuk a terroristák  utánpótlási vonalait a szomszédos Törökország irányából.

Az elnök elmondta az AFP-nek, hogy kész folytatni a béke tárgyalásokat, és ezzel egyidejűleg a harcot a terroristák ellen.

Mi már a szír-válság kezdetétől tudjuk, hogy, szükség van a politikai tárgyalásokra.
Azonban az tény, hogy a béketárgyalások nem befolyásolják a terroristák elleni küzdelmünket.
Tevékenységünk mindkét irányban nagy jelentőségű Szíria szempontjából : az egyik irány összefüggésben van a másikkal.

Hírdetés

El-Aszad kategorikusan tagadta a vádakat, melyekkel az ENSZ és a Nyugat vádolja- szerinte ez mentes a becsületes politikától és semmi alapja nincs.

Az ENSZ intézményeiben túlsúlyban vannak  a nyugati hatalmak. A  jelentések USA által átpolitizáltak, és nem tartalmaznak konkrét bizonyítékot, mondta el-Aszad.

Ezért a szír elnököt saját elmondása szerint nem érdekli a koholt vádak a háborús bűnökkel és emberiség elleni bűncselekményekkel kapcsolatban.

A szír elnök nem fél, mert nincs félnivalója, írja az AFP hírügynökség.

Fotó: © EPA / Ali Hassan

magyartudat.com


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »