Évekre bezárhatják a Nyugati pályaudvart

Évekre bezárhatják a Nyugati pályaudvart

Másfél kilométeres zöldterület létesülne 2022-ig a Nyugati pályaudvar mentén, ehhez azonban két évre bezárnák a felújításra szoruló pályaudvart is.

A tervek szerint a szerdai kormányülésen terjeszti be Lázár János a VI. kerületi Podmaniczky utca mentén létesítendő Podmaniczky Park (leánykori nevén Nyugati Liget projekt) terveit – írja a hvg.hu.

A 25 hektáros park nagyjából 1,2 kilométeres területen, a Teréz körúttól a Dózsa György úton keresztül egészen a Hungária körútig terülne el, sétánnyal, parkkal. A zöldövezeti sétány egy része a talajszinten, a másik része a befedett vonatsíneken futna.

A lap úgy tudja, ennek kiépítéséhez két évre bezárnák és felújítanák a Nyugati pályaudvart is. A tervek szerint minderre a 2017-es előkészítés után 2018-tól kerülhetne sor, a sétány pedig teljesen 2022-re készülne el.

Lakóházak, irodaház és üzletközpont a tervek szerint nem épülne a területre, lenne viszont játszótér, sportolásra alkalmas terület, szökőkút, vendéglátó egységek és kisebb kulturális helyszínek is – mondta a tervekről a hvg.hu-nak Lukács András, az előzetes véleményezésbe is bevont Levegő Munkacsoport vezetője. A terület alapvetően zöldterület lenne, még a befedett sínek fölötti területen is ültetnének fákat, ahogyan azt a közeli Westend bevásárlóközpont teraszán is megtették. Kertészeti terve azonban még nincs a parknak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »