Évekig dolgozott egy szalafista a berlini repülőtéren

Évekig dolgozhatott a berlini nemzetközi repülőterek biztonsági övezetében egy ismert szalafista férfi, annak ellenére, hogy az alkotmányvédelmi hivatal ismerte és figyelmeztette az illetékeseket a kockázatokra – írták csütörtökön berlini lapok.

A Törökországban született férfi egy külső szolgáltató cég alkalmazásában repülőgépek utaskabinjait takarította a Schönefeld és a Tegel nemzetközi repülőtéren.

A védett övezetekbe való belépésre feljogosító igazolvány kiadása előtt, 2011-ben elvégzett átvilágítása nem mutatott ki kockázatot, azonban az alkotmányvédelmi hivatal 2014-ben figyelmeztette a légi közlekedés biztonságáért felelős berlini tartományi hatóságot, hogy időközben csatlakozott a helyi szalafista szubkultúrához. A hatóság nem lépett az ügyben, akkor sem, amikor az alkotmányvédelem 2015 elején megismételte a figyelmeztetést.

A férfi végül tavaly év végén a repülőtereket üzemeltető társaság kitiltotta mindkét létesítményből, de nem a belső elhárítást végző nemzetbiztonsági szolgálat értesülései alapján, hanem azért, mert egy biztonsági ellenőrzésen találtak a ruhájában egy boxert.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »