“Európai bérunió”: a Jobbik átveri a dolgozó embereket

“Európai bérunió”: a Jobbik átveri a dolgozó embereket

Vona Gábor, a Jobbik elnöke vasárnap jelentette be, hogy európai polgári kezdeményezést indít annak érdekében, hogy érvényesüljön végre az “egyenlő munkáért, egyenlő bért!” elv. Összesen 1 millió aláírást kell összegyűjteni a kezdeményezőknek. Vona Gábor arról beszélt, hogy az “európai bérunió” erkölcsileg igazságos, jogilag megvalósítható, gazdaságilag hasznos. A Jobbik szerint itt az újabb esély az EU megváltoztatására., írja a pártportáljuk.

A Jobbik ötlete teljesen téves, az akció pedig félrevezeti a dolgozó embereket. Az EU-ban lehet bizonyos reformokat végrehajtani, de a lényegét nem lehet megváltoztatni. Az EU nem a népek, a dolgozók jólétét szolgáló intézmény, hanem a tőke érdekeit európai méretekben érvényesítő szervezet. A tőke, a munkaerő, az áru szabad áramlásának elve pont azt segíti, hogy a tőke mindig a lehető legnagyobb profitot érje el. Másrészt, az EU a német és a francia tőke intézménye, amely érvényesíti az ő érdekeiket a többi tőkés országgal szemben.

Hírdetés

Az EU soha nem fogja a dolgozókat szolgálni. A dolgozó egyenlő munkáért egyenlő bért akkor fog kapni, ha megdönti a kapitalizmust, és új társadalmat teremt. A Jobbik és Vona Gábor jobban fél a szocializmustól, mint az ördög a tömjénfüsttől. Éppen ezért el akarja hitetni a dolgozókkal, hogy egy egyszerű aláírásgyűjtéssel meg lehet változtatni a kapitalizmust.
Átveri a dolgozókat! Ne hagyjuk!

Thürmer Gyula

magyartudat.com


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »