„Európai árakhoz európai fizetéseket” – tüntettek Ukrajnában

Október 17-én az ukrajnai Ivano-Frankivszkban a Járási Adminisztráció épülete előtt több mint ezer ember tüntetett a magas tarifák miatt. A tiltakozási akcióban részt vettek az ivano-frankivszki szakszervezetek és a munkaerő-csoportok képviselői.

Az emberek „Európai árakhoz európai fizetéseket” feliratú szlogenekkel álltak az épület előtt. Ihor Baszjuk, a megyei szakszervezetek tanácsának elnöke beszélt a központi kormány követelményeiről, melyek közé a társadalmi normák emelése is tartozik – írja a Galka.if.ua.

„Mi az emberek teljes szegénysége ellen vagyunk. Követelményeink a gáz magas tarifáinak eltörlése, a minimálbér emelése.”- mondta Baszjuk.

Ruszlan Marcinkiv, Ivano-Frankivszk polgármestere, aki kiment a tüntetőkhöz úgy véli, hogy helyben kell jóváhagyni a tarifákat.

Az eseményre október 17-én került sor, ami nem véletlen, hiszen ezen a napon ünneplik a Szegénység elleni küzdelem világnapját.

Rovatok: BelföldTelepülés: Ukrajna›Ivano-Frankovszki terület›Ivano-Frankivszk és környéke›Ivano-FrankivszkCímkék: Ukrajna, tüntetés, ukrajnai hírek, tarifákForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »