Európai, amerikai és izraeli gyártmányú fegyvereket zsákmányoltak az Iszlám Államtól (videó)

Európai, amerikai és izraeli gyártmányú fegyvereket zsákmányoltak az Iszlám Államtól (videó)

A Szíriai Arab Hadsereg alegységei nagy mennyiségű USA és európai gyártmányú fegyverzetet fedeztek fel az “Iszlám Állam” nevű terrorista entitás egykori rejtekhelyein Deir Ezzor tartományban.

A Szíriai Fegyveres Erők Deir Ezzor tartomány délkeleti részén lefoglalt fegyverekből álló készletet mutattak be a Szíriai Arab Hírügynökség (SANA) “YouTube” videómegosztó oldalon lévő csatornáján.

A fegyverlerakatban több ezernyi kézifegyver, légvédelmi eszközök gépágyú csövei és nagy űrméretű, harckocsikba építhető gépfegyverek vannak. Ezenkívül a felvételen a hadsereg által zsákmányolt, tüzérségi eszközökkel felszerelt teherautók láthatók.

Hírdetés

A Szíriai Arab Hadsereg korábban bejelentette, hogy a lerakatokban talált fegyverzetet USA-beli és európai cégek gyártották.

Októberben helyi média források beszámoltak róla, hogy a szíriai kormánycsapatok nagy mennyiségű fegyverzetre bukkantak Al-Majadinban, amely az ISIS terrorszervezet legjelentősebb erőssége volt a térségben. Az ott talált fegyverzeti eszközök Belgiumból, Nagy-Britanniából és Izraelből származtak.

A Szíriai Fegyveres Erők akkor megjegyezték, hogy ezeket a fegyvereket dzsihádisták kapták meg, állítólag a Pentagon programja részeként szerezték be annak érdekében, hogy a szövetségeseiket segítsék.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »