Európa vesztesége

Európa vesztesége

Lassan fel kell ocsúdnia Európának a csütörtök éjszakai sokkból, és számot kell vetnie a veszteségeiről. Minden egyes szempontot figyelembe véve. A személyes tragédiák mellett az egész európai közösséget érte támadás Nizzában, ennek megfelelően a válaszainkban is meg kell jelennie az európai gondolatnak. Persze, amennyiben még létezik, és nem veszett oda, mint a 10 gyermek, aki a terrortámadásban az életét vesztette.

Készítsük el a számvetést.

Francois Molins párizsi főügyész hivatalos közlése szerint a nizzai gázolásos merénylet 84 halálos áldozata között tíz gyermek és kamaszkorú fiatal van. A halálos áldozatok mellett 202 ember sérült meg, közülük 52-en vannak élet és halál között.

A hatóságok még vizsgálják a tunéziai származású, tartózkodási engedéllyel Franciaországban élő merénylő, a 31 éves Mohamed Lahouaiej Bouhlel indítékát, és azt, hogy volt-e kapcsolata bármely terrorista szervezethez.

Eközben vérfagyasztó felvételek járják be a világhálót az áldozatokról.

FIGYELEM, CSAK ERŐS IDEGZETŰEK SZÁMÁRA!

19:05

A tunéziai elnök gyáva tettnek minősítette a támadást

Bédzsi Káid esz-Szebszi tunéziai köztársasági elnök pénteken határozottan elítélte és gyáva tettnek nevezte azt a nizzai gázolásos merényletet, amelyet előző nap egy Franciaországban élő tunéziai állampolgár követett el. Az államfő emellett a terrorellenes küzdelemben való szolidaritásra szólította fel a nemzetközi közösséget.

“Tunézia határozottan elítéli a Nizzában elkövetett gyáva terrortámadást, egyúttal együttérzését fejezi ki Franciaországgal és a francia néppel. Ez egy megvetendő és barbár cselekedet volt, és nekünk együtt kell megküzdenünk ezzel a gonosszal, szolidaritásunkat kimutatva. Erős Franciaországra van szükségünk. A világ egyetlen állama sem védett manapság a terrorral szemben”

– tolmácsolta Szebszi szavait a tunéziai elnöki hivatal.

19:04

Emlékeznek a helyiek is

Virágcsokrokat, koszorúkat visznek az emberek a nizzai gázolásos merénylet áldozatainak emlékére a helyszínhez közeli pálmafához.

Aaz egész sétányt lezárták, a terrortámadás helyszínét a rendfenntartók dupla kordonnal vették körbe, amelyre rózsaszálakat tűztek az emberek. Nagyon magas a készültség, mindenhol rendőrök és katonák cirkálnak.

A kint lévő magyarok arról számoltak be az M1 riportereinek, hogy a merénylet idején pániknak, sikoltozásnak voltak szem- és fültanúi. Egyikük elmondta: amikor meghallották, hogy támadás történt, egy kávézó mosdójába zárkóztak be.

18:59

A pusztításról

18:56

Lavrov és Kerry közösen emlékezett meg az áldozatokról


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »