Európa veszélyben van, az Iszlám Állam elérheti célját

Egyre több terrorista indul ide Európába, innen egyre több bombázó megy Szíriába. Látszik, hogy ez nem megoldás – mondta a közszolgálati rádiónak nyilatkozó biztonságpolitikai szakértő, Nógrádi György.

A francia forradalommal kapcsolatos ünnepségeket Törökországban lemondták, mert olyan értesüléseket kaptak a titkosszolgálatok, hogy Ankarában, Isztambulban a francia külképviseletek ellen merénylet lehetséges – jelentette ki Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Franciaországban ugyanakkor nagy volt a nyomás, hogy függesszék fel a párizsi merényletek óta érvényben lévő terrorkészültséget. Ezért bejelentették, hogy – a Cannes-i filmfesztivál, a labdarúgó Európa-bajnokság és a Tour de France után  – július 26-ával feloldják a rendkívüli állapotot, a kormányon akkora volt a nyomás.

“A francia belső elhárítás vezetője korábban azt mondta: Franciaország az első helyen van kitéve a terrortámadásnak az európai országok közül.”- idézte fel Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő. – Elvárható lett volna, hogy elemezze az okokat. A válasz, hogy tovább bombázzák Szíriát és Irakot csupán felszíni kezelés. Azt jelenti, hogy onnan egyre több terrorista indul ide, innen egyre több bombázó megy oda, és a helyzet nem rendeződik.

“A jelenlegi politikai stratégiában nem látszik, hogyan oldanák meg a kérdést”– hangoztatta Nógrádi György.

Franciaországban a 10-12 százaléknyi muzulmán él, és helyzetük romlik. Azoké is, akiknek semmi köze a terrorizmushoz. A francia lakosság radikalizálódik, és radikalizálódik a muzulmán lakosság is,”az Iszlám Állam pedig eléri a célját, mert egyre több olyan ember lesz, akiket be lehet szervezni.”

Európa jelenleg a belső megosztottság felé halad – mondta a szakértő. Hozzátette:  Joachim Gauck német államfő nagyot megható beszédet mondott, de hogy hogyan tovább, ezt nem látni – mondta.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Nizza:ezt a terroristát nem ismerték a titkosszolgálatokNizzai tömeges gázolás – Obama terrorcselekménynek minősítette az ámokfutástRovatok: KülföldTelepülés: FranciaországCímkék: Nizzai tömeges gázolás, Terrortámadás Nizzában, Iszlám Állam, Nógrádi GyörgyForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »