Európa veszélyben! Vallott a terrorista: bosszút esküdött az ISIL

Európa veszélyben! Vallott a terrorista: bosszút esküdött az ISIL

Kétélű fegyver lehet az Iszlám Állam szíriai és iraki állásainak bombázása egy egykori terrorista szerint: bár az amerikai vezetésű koalíció így komoly károkat tud okozni a terrorszervezetnek, a folyamat egyben újabb és újabb európai terrortámadásokhoz is vezet. Az elkövetőket a bosszúvágy hajtja. Sarfo szerint az amerikai vezetésű koalíció bombázásai arra sarkallnak egyre több embert, hogy terrortámadásokat kövessenek el – többek között Európában.

Magyar Menedék - Ősmagyar

Mindezekről Harry Sarfo, az Egyesült Királyságban nevelkedett német terrorista számolt be, aki korábban az Iszlám Állam tagja volt. Sarfo a terrorszervezet kivégzős videóiban is feltűnt, majd a dzsihádisták brutalitását látva kiábrándult az Iszlám Állam által hirdetett eszméből, és megszökött Szíriából. Jelenleg egy német börtönben várja tárgyalását – írja az Independent.

„A bombázás több új tagot ad, egyre több férfi és gyerek lesz hajlandó feláldozni az életét, mivel a légi támadásokban elvesztik a családjukat. Minden bombára jut egy ember, aki eljuttathatja a terrort a nyugati országokba.”

Mint Safro mondja, a terroristák tudják, hogy a szövetségesek nem szeretnének szárazföldi erőket harcba küldeni. De ha ez mégis megtörténne egy nap, rengeteg ember fogja fegyverekkel várni az érkezésüket, akiknek azt ígérték, hogy a haláluk után a paradicsomba kerülnek.

Safro Németországban született, de tinédzserként Londonba költözött. Itt járt iskolába, és itt vette fel az iszlám vallást is. Németországba visszaköltözve radikalizálódott, majd 2015 áprilisában csatlakozott a „kalifátushoz”.

Néhány hónap múlva azonban megszökött Szíriából, Németországban pedig letartóztatták – a vádak között a külföldi terrorszervezethez való csatlakozás és a német fegyvertartási törvények megsértése is szerepel.

Az ügyészek szerint Safro azt mondta, hogy az Iszlám Állam különleges egységében való harcra képezték ki, és különleges harctechnikára, valamint automata fegyverek kezelésére is megtanították. 2015 júniusában hagyta el az egységét, ekkor jelent meg egy propagandavideóban: az Iszlám Állam zászlaját tartva arra szólította fel a németeket, hogy csatlakozzanak a terroristákhoz Szíriában, vagy támadják meg otthon a „hitetleneket”.

Safro az e-mailen folytatott interjúban azt írta, hogy a terrorszervezet szélsőséges és véres saria-értelmezése, valamint annak következményei miatt döntött úgy, hogy megszökik a szervezettől.

„Az Iszlám Állam különleges egységeivel gyakorlatoztam Szíriában Rakka környékén, ahol a nőknek teljes mértékben le kell fedniük magukat, az Iszlám Állam tagjai pedig Kalasnyikovokkal, M-14-esekkel és M-16-osokkal járkálnak az utcákon. A boltok bezárnak, mikor az imádságok elkezdődnek, majd az ima végén kinyitnak. Mindenhol ellenőrző pontok vannak, és szinte minden nap bombáztak minket.”

Mint meséli, látott megkövezést, lefejezést, lelövést, kezek levágását és még más brutális büntetéseket is.

„Láttam gyerekkatonákat, 13 éves fiúkat robbanóövekkel és Kalasnyikovval. Néhányan autót vezetnek, és bevonják őket a kivégzésekbe is. A legrosszabb emlékeim egyike, mikor hat embert lőttek fejbe Kalasnyikovval. Vagy mikor egy férfinak levágták az egyik kezét, amelyet a másikkal kellett tartania. Az Iszlám Állam nem csak hogy nem iszlám, de nem is emberi. Egy férfi a saját testvérét ölte meg, akit kémkedéssel vádoltak. Megparancsolták neki, hogy ölje meg a bátyját – de barátok is ölik egymást.”

Hunhír.info – PressTv – Faktor


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »