“Európa többszörösen becsapta önmagát”

“Európa többszörösen becsapta önmagát”

Európa többszörösen becsapta önmagát, mert a migránsokat háborús menekülteknek tekintette és a leendő munkaerőt látta bennük, míg az érkező tömeg hazudott identitásáról és céljairól is – mondta Maróth Miklós, a Magyar Tudományos Akadémia volt alelnöke.

Maróth Miklós, a Magyar Tudományos Akadémia volt alelnöke – Fotó: MTI / Kovács Tamás

Az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában a keletkutató azt mondta, statisztikák szerint a bevándorlóknak csupán tíz százalékát lehetne némi iskoláztatás után foglalkoztatni, 50-60 százalékuknak pedig “esze ágában sincs bármiféle munkát végezni”.

Akiknek van szakmájuk, azok nem indulnak el a szíriai menekülttáborokból, illetve nem jönnek tovább Törökországnál, hiszen ők ott is tudnak dolgozni – emelte ki, hozzátéve, olyan réteg indult el Európába, amelyre hazájában sincs szükség.

Az integrációval kapcsolatban Maróth Miklós közölte, nem határozta meg senki pontosan, mit is kell alatta érteni, mi a cél a bevándorlókkal: be szeretnék őket olvasztani a társadalomba vagy a háború végégig munkát akarnak adni nekik, majd utána hazaküldik őket.

Az iszlám országokból érkező migránsok integrációja gyakorlatilag lehetetlen az érkezők nagy száma és a kibocsátó országok erősen vallásos jellege miatt – mondta el múlt hónapban a Magyar Időknek adott interjújában Maróth Miklós akadémikus. Az iszlám világ kulturális és vallási jellegzetességeit tudományos szinten jól ismerő orientalista szerint az európai kontinensen tavaly megjelent egy-másfél millió muszlim illegális bevándorló csak az előszele annak a migránsáradatnak, amely a térség elképesztő mértékű túlnépesedése miatt vár ránk. Akik illegális bevándorlóként Európába érkeznek mindent megtagadnak, ami Európa lényege.

A teljes interjú itt olvasható

The post “Európa többszörösen becsapta önmagát” appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »