Európa-ligához több kell: Sároseperjes-DAC 1:1

Habár a DAC veretlenségi sorozata folytatódik, Poprádról ma csupán egy ponttal indulnak haza a sárga-kékek, így a Fortuna Liga utolsó előtti fordulójában szinte biztos, hogy elúszott az idei nemzetközi kupaszereplés László Csabáék számára.

 

Nem játszott jól a csallóközi csapat. Az első félidőbe 1:0-al fordultak a sároseperjesiek, miután a 37. percben Streňo volt eredményes. A DAC gyengén, átütőerő nélkül, kevés elképzeléssel játszott.

 

A második félidőben sokkal nagyobb sebességre kapcsoltak a sárga-kékek, ami meg is hozta eredményét – az 52. percben Šafranko révén egyenlítettünk.

 

A második gólhoz viszont nem voltbigazi helyzete a DAC-nak. Habár a bíró két esetben is befújhatott volna egy-egy kezezést, de ettől még a csapat ma nem érdemelt győzelmet.

 

 

Összességében a látottak alapján elnondható, hogy ez a DAC hazai viszonylatban, a hazai pályának és László Csaba fanatizmusának köszönhetően ugyan a felsőházban vitézkedhet, de a dobogóhoz és az esetleges nemzetközi kupaszerepléshez ez még nagyon kevés.

 

Ennek ellenére a csapat őrzi 16 mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatát – és ezzel talán el is mondtuk a mai nap összes pozitívumát.

 

Vida és Mervó láthatóan nagyon akartak, de tőlük is többre van szükség, Mészáros csereként nem tudott hozzátenni, Ljubicic a szezon végére úgy látszik elfáradt, sokat hibázott, László Csaba le is cserélte miután sárga lapja is volt. A kapusposzt pedig sürgős erősítést igényel.

 

Ettől függetlenül Hajrá DAC! Az utolsó fordulóban még jó lenne Rózsahegyről pontot hozni, hogy aztán kezdődhessen az építkezés a következő szezonban egy megerősített kerettel és új ambíciókkal.

 

A DAC mélyről jött fel, László Csaba érkezésekor mint ismert, kiesőhelyen volt, mostanra viszont ott van stabilan a 6. hely környékén. Van mire alapozni, hogy folytatódhasson a megkezdett kemény munka.

 

 

Körkép.sk/KZS

Nyitókép: Körkép.sk/KZS

 

Sároseperjes-DAC 1:1 (élő tudósítás)


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »