Európa legerősebb bajnokságába hívják a magyar bírót

Hét mérkőzést vezetett az A csoportos jégkorong-világbajnokságon Gebei Péter, aki kiváló értékelést kapott a Nemzetközi Jégkorongszövegségtől (IIHF) – írja a Jégkorongblog.

„Amikor tavaly nem jutottam ki az A vb-re, Krakkóban kaptam komoly feladatot a divízió 1/A csoportos vb-n. Az is jól sikerült, de nem voltak ilyen jó értékeléseim, mint most. Azt hiszem, sikerült jól bemutatkoznom az élvonalban. Nincs hiányérzetem, mindent megmutattam, amit tudok, és szeretnék még erősebben visszajönni jövőre. Minden percét élveztem az ittlétemnek, boldogan és eredményesen térek haza, nem akartam többet, mikor ide utaztam” – idézi a portál az első számú magyar „csíkost”.

Európa legerősebb bajnokságának (Kontinentális Jégkorong Liga – KHL) vezetősége egy nagyon komoly ajánlattal kereste meg Gebei Pétert: „Megkeresett a KHL, és nagyon komoly szerződést ajánlott. Két évre szerződtetnének profi bírónak Európa legerősebb bajnokságába. A feltételek is vonzóak, 50 alapszakaszmeccset kapnék, és utána a rájátszásban is sok lehetőséget. Ráadásul nem kéne kiköltöznöm sem, két hét utazás után egy hetet itthon tölthetnék. Ezzel együtt nem egyszerű a döntés, sok mindent nagyon komolyan át kell gondolnom. Nem sürgetnek, nyár végéig kell választ adnom. Az EBEL-ben is újabb profi státust kínáltak, de az oroszok azt mondták, ha kell, kikérnek az EBEL-től, megegyeznek az osztrák liga vezetőivel. Rendkívül büszke vagyok arra, hogy felfigyeltek rám, és már attól boldog vagyok, hogy megkerestek, és leültek velem tárgyalni. Ez az elismerés legnagyobb foka.”

A szentpétervári vb

Nemcsak a játékvezetőnek hozott áttörést a világbajnokság, hanem Vay Ádámnak is, aki az NHL-be igazolt.

A jégkorong-válogatott történelmi bravúrt végrehajtva 1939 óta először nyert az elitvébén – 5–2-re vertük meg a fehéroroszokat. Sajnos nem sikerült megragadni: ehhez az kellett volna, hogy a beloruszok kikapjanak utolsó csoportmeccsükön. A franciák tét nélkül léptek jégre, próbálkoztak, de nem küzdöttek eléggé, háromgólos vereséggel búcsúztak Szentpétervártól.

Hőseinkről Gazda Albert kollégánk is megírta véleményét.

A csapat szerda késő este érkezett a Liszt Ferenc repülőtérre. Fotósunk a helyszínen járt, és bőszen kattintgatta gépét.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »