Euró- és dollárezrekkel érkeztek az "ágrólszakadtak" – a dán rendőrség pedig szépen elkobozta tőlük

Euró- és dollárezrekkel érkeztek az "ágrólszakadtak" – a dán rendőrség pedig szépen elkobozta tőlük

Több mint 5 millió forintnak megfelelő pénzösszeget foglalt le a dán rendőrség az országba illegálisan érkező migránscsoportok egyikétől. Az elkobozást lehetővé tevő törvényt több mint 5 hónapja fogadták el, de eddig még egyszer sem alkalmazták…

A két férfiból és három nőből álló fiatal csoport 5 és fél millió forintnak megfelelő euróval és dollárral a zsebben várakozott a koppenhágai repülőtéren, mikor a rendőrségnek szemet szúrtak.

Mikor leellenőrizték az 26 és 35 év közötti társaság útleveleit, hamar kiderült, hogy hamisítványokról van szó, így az öt hónapja elfogadott jogszabály szerint – amely lehetővé teszi a 330 ezer forint fölötti összeg lefoglalását – elkobozták tőlük a hatalmas pénzösszeget. Ez volt az első alkalom, hogy a dán rendőrség alkalmazta a vitatott jogszabályt.

A jobbközép dán kormány a bevándorlók ellátásának megkönnyítése miatt döntött úgy, hogy az államháztartás tartalékai helyett inkább az érkezők pénzéből fogja finanszírozni az országba érkezők szükségleteit. Ékszereket és egyéb értéketet is lefoglalhatnak a minimum összeg fölött, de a migráns "ellenkezhet" (!), ha érzelmi kötelék fűzi egyes értéktárgyaihoz.

(The Guardian – Híradó nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »