EURO-2016 – Továbbjutottak a lengyelek

A lengyel labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte a már kiesett ukrán csapatot a franciaországi Európa-bajnokság C jelű négyesének harmadik fordulójában, Marseille-ben, így csoportmásodikként jutott a nyolcaddöntőbe.

Két lengyel gólhelyzettel kezdődött a mérkőzés: a 3. percben előbb Milik az ötös bal sarkától a kapust találta el, majd Lewandowski előtt adódott nagy lehetőség, de 7 méterről a kapu fölé lőtt.

A kezdeti nehézségek után az ukránok  is eljutottak néhányszor az ellenfél kapujához. A 18. percben Jarmolenko az ötös jobb sarkától csúnyán a túlsó sarok mellé lőtt.

A 30. percben Konopljanka balról betört középre, és 22 méterről a jobb sarok mellé tüzelt. Mindkét csapat egyre pontatlanabbul játszott, sok volt a rossz passz, ezért veszélyes gólhelyzeteket nem alakítottak ki a játékosok. A mérkőzés elejéhez képest annyi változás történt, hogy egy darabig az ukránok játszottak mezőnyfölényben, de aztán a lengyelek visszavették az irányítást.A második játékrész elején is a lengyel válogatott volt aktívabb, aminek meg is lett az eredménye: az 54. percben a csereként beállt Błaszczykowski szép támadás végén, egy csel után 10 méterről a jobb felsőbe lőtt.

A 71. percben egy szabadrúgás után Milik fejelt kapura, a labda a jobb sarok mellett szállt el. Tíz perc múlva az ukránok is fejessel veszélyeztettek, Zozulja a jobb sarok mellé bólintott.

Kétségbeesetten támadott az ukrán csapat, a 82. percben Rotany 20 méteres bombáját védte Fabianski.

A hajrában nem született újabb gól, így a lengyel válogatott bejutott a legjobb tizenhat közé, míg az ukránok búcsúztak a tornától.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »