EURO 2016 – Szégyenteljes román vereség és hazautazás

Románia 1-0-ra kikapott Albániától a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság vasárnapi játéknapján, az A csoport harmadik fordulójában, és ezzel elbúcsúzott a tornától. A csoportból a franciák és a svájciak jutottak tovább.

A csoportküzdelmek zárófordulójában Anghel Iordănescu tanítványai kezdték jobban a találkozót, de az albánok fokozatosan átvették az irányítást, több helyzetet is kialakítottak, és Tătăruşanu kapus hibáját kihasználva Sadiku a szünet előtt megszerezte a vezetést.

A második félidőnek is csak az elején tudtak dominálni a románok, később ismét Albánia akarata érvényesült. Vereségükkel az Eb nyitónapján a franciákkal szemben is alulmaradt, majd Svájccal döntetlent játszó trikolórok egy pontjukkal a csoport negyedik helyén végeztek és kiestek. A helyszínről tudósító román sportkommentátorok a román futball legnagyobb szégyenének nevezték az Albániával szemben elszenvedett vereséget és a csoportból való kiesést. Albániának egyébként 68 év után sikerült legyőznie Románia futball-válogatottját. 

Az MTI emlékeztet: mivel Albánia 3 ponttal zárt az A csoportban, biztosan a magyar válogatott mögé szorul az összevetésben, amennyiben Bernd Storck szövetségi kapitány együttese harmadik lesz az F csoportban. Így a magyar csapat továbbjutása már hétfőn biztossá válhat, amennyiben a B csoport harmadik helyezettje is 3 ponttal zár.

A vasárnapi másik mérkőzésen a házigazda francia válogatott gól nélküli döntetlent játszott a svájci csapattal a zárófordulóban. Az A csoportból így a gallok veretlenül elsőként, az alpesiek pedig másodikként jutottak a 16 közé.

Didier Deschamps szövetségi kapitány ötvenedik mérkőzésén a hazaiak csak kapufákig jutottak, Paul Pogba az első-, Dimitri Payet pedig a második félidőben találta el a keresztlécet. A francia válogatott jövő vasárnap a C, a D, vagy az E csoport harmadik helyezettjével játszik Lyonban, míg a svájciak egy nappal korábban Saint-Étienne-ben a C csoport másodikjával találkoznak.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »