EURO-2016 – “Puskás óta nem láttam ilyet magyaroktól”

Két forduló után a magyar válogatott négy ponttal, egy győzelemmel és egy döntetlennel vezeti a csoportját Izland előtt, a portugálok kettő ponttal a harmadik helyen szerénykednek.

Szerdán a magyarok C. Ronaldóékkal játszanak és minden esélyük megvan a továbbjutásra.

A montauroux-i sajtótájékoztatón, az MLSZ médiaközpontjában Böde és Juhász arról beszéltek, hogy egyrészt motiválttá tette őket, amikor a torna elején mindenki leírta a magyar csapatot, másrészt ők már bebizonyították, hogy nem nyaralni jöttek.

A sajtótájékoztató után portugál és spanyol újságírókat kérdeztünk a magyar válogatottról. A portugál RTP munkatársa először saját csapatáról és annak legjobbjáról beszélt: Az nem lehet, hogy három csoportmeccsen egyszer sem jön ki a lépés Roninak, valamikor már neki is be kell találnia.

Portugália eddig két meccsen egy gólt lőtt, Izlandnak, Nani talált be.

De ezt a válogatottat már nem lehet lenézni, a fiúknak tudniuk kell, hogy a csoportelsővel játszanak. Persze, senki nem számított erre, de Storck csodát tett, újra a futballtérképen Magyarország.

Puskás óta nem volt ilyen

Nem tudni, meddig jut a magyar válogatott, de a franciaországi torna meglepetéscsapata Wales mellett, a spanyol RTVE munkatársa is kiemelte, hogy Nagy és Kádár világszínvonalon játszik, nem tudom, hol volt 44 évig ez a válogatott.

A spanyolok a mai napig szívesen beszélnek a magyar fociról, nem véletlen, Puskás és Kubala naggyá tette labdarúgásukat.

“Puskás óta nem láttam ilyet magyaroktól a pályán”, ámuldozott a spanyol újságíró. Majd külön kiemelte a hihetetlen alázattal focizó Gerát, aki még 37 évesen is végigrobotolja a 90 percet.

Abban mindkét újságíró egyetértett, hogy a magyar csapat megérdemelte a kijutást is a tornára, még ha ehhez a létszám felemelése is kellett és ilyen játékkal a csoportból is tovább kell mennie a csapatnak.

“Portugáliával együtt”, tette hozzá a portugál tévés.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »