EU-török csúcs – A megállapodás nem ad választ a problémára

A tünetet kezeli csak az a megoldás, amelyet a EU-török csúcson elfogadtak – jelentette ki Galló Béla politológus szombaton reggel az M1 aktuális csatorna műsorában.

 

 

 

A politológus elmondta: az, ami most Európában zajlik a migráció kapcsán, csak a felszíne egy sokkal mélyebb problémának. Erre – ugyan nem is volt cél – nem sikerült választ adni a legutóbbi uniós csúcstalálkozón.
 

 

 

Emlékeztetett, hogy az unió és Törökország között megszületett alku értelmében az EU-nak minden egyes visszafogadott szíriai állampolgárért cserébe be kellene fogadnia egy szíriai menekültet közvetlenül Törökországból. Az Európai Unió beleegyezett, hogy felgyorsítja a Törökországban lévő szíriai menekültek ellátásához már felajánlott hárommilliárd euró kifizetését.
 

 

Galló Béla szerint a megállapodás politikai értelemben sikerként könyvelhető el, hiszen jól lehet kommunikálni, de rengeteg kérdést vet fel.
 

 

Például nem világos, hogy miként oldják meg a migránsok utaztatását és az milyen indulatokat vált ki az érintettekből.
 

 

“Az egyik legnagyobb kérdés (…), hogy mi lesz azokkal, akiket jogosulatlanként visszatoloncolnak Törökországba” – mondta.

 

 

MTI

 


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »