EU-s szintre lépne a DK Mészáros Lőrinc ellen

A Demokratikus Koalíció arra fogja kérni a Csalás Elleni Európai Hivatalt (OLAF), hogy vizsgálja ki a felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc cégének közreműködésével készült Békés megyei ivóvíz-beruházást – közölte hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján a párt alelnöke.

Varju László hangsúlyozta, a hatvanhat települést és háromszázezer embert érintő projektet tavaly szeptember végére kellett volna befejezni. A független képviselő hozzátette, a DK fényképekkel tudja dokumentálni, hogy a munkával még mindig nem végeztek.

Leszögezte, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszternek nyilatkoznia kell az ügyben, mert a munkát december 31-éig készre kellett jelenteni az EU-nak különben Magyarország elesett volna 33 milliárd forint uniós támogatástól. Ha viszont készre jelentettek egy el nem végzett munkát, akkor az igazolások kiadásával feltehetően okirat-hamisítást követtek el – tette hozzá.

„Fel kell tenni azt a kérdést, hogy valóban javult-e a vízminőség ezeken a településeken, és azt is meg kell tudni, mi indokolta, hogy a beruházás próbaüzemét hat hónapról egy hónapra csökkentették – hangsúlyozta Varju László. – Mészáros Lőrincnek és a projektet végző társainak pedig el kell számolniuk a 33 milliárd forinttal.”


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »