„Eszünkbe sem jutott olyanokat pénzelni, akik még a nevüket sem mondják meg”

„Eszünkbe sem jutott olyanokat pénzelni, akik még a nevüket sem mondják meg”

Az októberi népszavazás eredménye lehet a mérvadó a menekültek elhelyezésénél, ha a kormány elbukja a kötelező uniós betelepítési kvóta elleni harcot – jelentette ki a kancelláriaminiszter. A honvédelmi tárca vezetője szerint önkormányzati vagy állami ingatlanok nem jöhetnek szóba a menekültek elhelyezésénél, Csepelen viszont, éppen ettől tartva, saját büdzséből is kampányt indít az önkormányzat a kvóták ellen.

„Köszöntöm a sajtó képviselőit és Magyarország leglustább politikusait, akik most eljöttek.” Szurkálódással kezdődött a csepeli képviselő-testület rendkívüli ülése. A helyi fideszes képviselők indítványát tárgyalták, akik azt javasolták, hogy az önkormányzat saját pénzből is kampányoljon a nem mellett az októberi népszavazáson. Ennek szükségességét azzal indokolták, hogy ha nem sikerül megakadályozni a menekültek szétosztásáról szóló kötelező uniós kvótát, akkor Németországhoz hasonlóan a bevándorlók miatt az önkormányzati lakásokból is utcára kerülhetnének az emberek.

„Csepel sem fogadná örömmel az ilyen betelepítetteket. Csepelen 1400-nál is több önkormányzati lakás van, nem örülnénk annak, ha ki kellene lakoltatni a lakókat. 192 millió forintot költ az önkormányzat segélyezésekre, nem örülnénk neki, ha ezt másoknak kellene adni, és nem örülnénk, ha olyanokat kellene pénzelnünk, akik egyébként még a nevüket sem hajlandók elmondani, és eszükbe se jutott az, hogy okmányokkal lépjék át a határainkat” – mondta Ábel Attila, Csepel alpolgármestere.

Az ellenzék szerint a kormánypárti képviselők a csepeliek megfélemlítésére játszanak. „Ez akkora hülyeség, kedves Ábel Attila képviselőtársam, hogy az országos hülyeségversenyben már dobogós helyezést ér” – mondta Borka-Szász Tamás DK-s képviselő.

A testület végül – 12 igen, 3 nem és 2 tartózkodás mellett – megszavazta az indítványt.

A honvédelmi miniszter közben cáfol, azt mondja, hogy önkormányzati bérleményekről nincs szó. „Mi nem tervezünk olyat, hogy önkormányzati ingatlanokat, állami ingatlanokat, laktanyákat adnánk oda a migránsoknak, mint ahogy egyáltalán nem tervezzük azt, hogy a betelepítési kvótát elfogadjuk” – mondta Simicskó István.

Ám ha a kormány elbukja a kötelező betelepítési kvóta elleni harcot, akkor Lázár János szerint nem tehet mást, mint szétosztja a bevándorlókat a magyar települések között. Bővebben>>>


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »