Eszközfejlesztésben részesültek a GENIUS Tehetségpontok

A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány (GJA) egyik fő tevékenysége a kárpátaljai tehetséges diákok megtalálása, felkarolása és segítése. Ennek érdekében Kárpátalja nyolc iskolájában működtet Tehetségpontot, ahol a tanév első félévében hétvégi oktatás keretében tartanak foglalkozásokat a tehetségesebb tanulóknak.

A Tehetségpontokban tartandó képzések háttérmunkálatait a Kárpátaljai Tehetségsegítő Tanács végzi, melynek feladata a foglalkozások, tanórák kidolgozása, a tantárgyak beosztása.

Az eddigi évek során már több millió forintos eszközfejlesztésen ment át a 8 tehetségpont. Ebben a tanévben a GJA a magyar kormánynak, valamint a Bethlen Gábor Alapnak köszönhetően több mint 2 millió forint – tehetségpontonként 290 ezer forint – értékű csomagot adtak át szeptember 27-én annak a nyolc iskolának, melyek segítették az Alapítvány munkáját, otthont adtak a hétvégi alkalmaknak, ahol évenként mintegy 2000 gyermeket mozgatnak meg a foglalkozások. A csomag egy laptopot, projektort és a hozzátartozó kellékeket tartalmaz. A korszerűsítést a Bethlen Gábor Alap támogatásával sikerült megvalósítani. Az eszközöket Orosz Ildikó, a Kárpátaljai Tehetségsegítő Tanács és a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség elnöke és Váradi Natália, az alapítvány irodaigazgatója adta át az iskolaigazgatóknak.

A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány ezúton is sikerekben gazdag eredményes tanévet kíván a 8 Tehetségpont pedagógusainak és diákjainak.

„GENIUS” Jótékonysági Alapítvány

Rovatok: KultúraTelepülés: Ukrajna›Kárpátalja›Beregszászi járás›BeregszászCímkék: kultúra, oktatás, eszközfejlesztés, GENIUS Tehetségpontok, Kárpátaljai Tehetségsegítő Tanács, „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány, Bethlen Gábor AlapForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »