Észak-Korea újabb rakéta-kísérletet hajtott végre

Észak-Korea újabb rakéta-kísérletet hajtott végre

Észak-Koreának ezúttal sem jött össze. A sorozatosan nukleáris programjával erősködő kommunista diktatúra a Koreai-félsziget keleti partján ballisztikus rakéta kísérleti kilövését hajtotta végre, de a teszt a dél-koreai illetékesek szerint nem sikerült.

 

Phenjan fenyegetőzését ennek ellenére nem veszik félválról a környező országok. Ha sikerülne Észak-Koreának működő ballisztikus rakétákra szert tennie, akkor a világ jelentős részére képes lenne eljuttatni atomtölteteit.

 

Az ENSZ szigorú nemzetközi fegyver- és technológiai embargót rendelt el Észak-Korea ellen, hogy ne folytathassa nukleáris programját. A Dél-kínai-tenger térségében az intézkedések ellenére és Kim Dzson Un koreai diktátor hajthatatlansága miatt egyre nő a feszültség.

 

Észak-Korea célja a kísérletekkel, hogy rakétái hatótávolságain belülre kerüljön Japán és az Egyesült Államok. Ehhez közepes hatótávú szerkezetekre lenne szüksége.

 

Kis, közepes, és nagy hatótávú ballisztikus rakéták potenciális céltereületei. Kim Dszong Un nem viccel. Forrás: BBC.com

 

BBC.com

Nyitókép:  BBC.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »