Észak-Korea atomcsapással fenyegetőzik

Az észak-koreai állami sajtó szerint a Dél-Koreába telepítendő amerikai rakétavédelmi rendszer az atomcsapások elsődleges célpontja lesz. Phenjan szerint a rakétavédelmi rendszer kiépítése az Egyesült Államok világuralmi törekvéseinek része.

Észak-Korea atomcsapásának elsődleges célpontja lesz a Dél-Koreába telepítendő THAAD amerikai rakétarendszer – jelentette be szeptember 21-én, szerdán a phenjani sajtó. A KCNA állami hírügynökség kommentárja szerint az Egyesült Államoknak az a terve, hogy rakétavédelmi rendszert telepít Dél-Koreába, az amerikai világuralmi törekvések része.

Amennyiben hadrendbe állítják a THAAD-rendszert akkor az elsődleges célpont lesz, és ki lesz téve az atomcsapásoknak – derült ki a cikkből, amelynek szövege láthatóan rájátszik a dél-koreaiak egy részének a THAAD telepítésével kapcsolatos félelmeire.

A cikk ugyanis arra bíztatja a szomszédos ország lakosait, haladéktalanul távolítsák el a hatalomból Pak Gun Hje dél-koreai államfőt, hogy elkerüljék a rettenetes nukleáris katasztrófát. “Minden koreainak arra kell törekednie, hogy soha ne engedje meg Pak Gun Hjénak a THAAD telepítését Dél-Koreába” – írta az észak-koreai hírügynökség.

Rovatok: KülföldTelepülés: Észak-KoreaCímkék: Észak-Korea, atombomba, Dél-Korea, konfliktus, külföldForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »