Észak-Korea a rádióban üzen a kémeinek

A dél-koreai kormány elítélte szerdán, hogy Észak-Korea az utóbbi hetekben hidegháborús módszerekhez folyamodott, és rádióüzenetben két alkalommal is kódolt utasítást juttatott el a szomszédos országba. Szöul szerint Phenjan a kódolt üzenettel a Dél-Koreában tevékenykedő kémeknek akart üzenni.

 

Dzsong Dzsun Hi, a dél-koreai egyesítési minisztérium szóvivője elmondta: „nem tudják biztosan, mi Észak-Korea hátsó szándéka a közvetítéssel”, de felszólította Phenjant, hogy „tartózkodjon az ilyen divatjamúlt módszerek alkalmazásától”.

 

Észak-Korea 16 év után pénteken kezdte újra a kódolt üzenetek bemondását a Phenjani Rádión keresztül. A 12 perces adás elején egy női hang a következőt mondta be: „Innentől megbízás következik a 27-es számú felderítő ügynök számára”.

 

Ezt egy számsorozat követte, amely valószínűleg egy könyv adott részeire hívta fel a figyelmet.A dél-koreai hírszerzés állítólag azon dolgozik, hogy kitalálja, miért folyamodott Phenjan ehhez a kommunikációs módszerhez a digitális korban, amikor az interneten keresztül is célba juttathatta volna az utasításokat.

 

forrás: origo.hu/MTI
kép:  cnn.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »