Észak-Írország a magyar kottával győzte le Ukrajnát

Észak-Írország a magyar kottával győzte le Ukrajnát

A C csoport „magyarjai”, az északírek meglepően magabiztos, egységes játékkal 2-0-ra verték az előzetesen esélyesebbnek tartott Ukrajnát. A német-lengyelen kiderül, mire lehet elég ez.

Az Eb eseményei egész nap, percről percre ITT.

Bár a fogadóirodák azt jelezték, a németek ellen jó játékkal kikapó Ukrajna magasan esélyesebb, mint a közepes lengyelektől az első fordulóban vereséget szenvedő Észak-Írország, a játék képén kezdetben ez annyira nem látszott. Sziklamászó nemzettársuk hétfői nizzai halála miatt fekete karszalaggal – de legnagyobb sztárjuk, Kyle Lafferty nélkül – játszó északírek szépen berendezték a védekezésüket, és csak akkor jöttek ki, ha legalább egy szögletet ígért egy-egy akció, de labdavesztéskor azonnal visszatömörültek a tizenhatos vonalai köré.

Szidorcsukéknak a labdaszerzésekből jobbára átlövésből akadtak lehetőségeik, de hiába látszott, hogy lábukon nem dadog a labda, túl nagy gólveszélyt nem alakítottak ki McGovern kapuja előtt. Sőt, kontrából inkább Washingtonék álltak közelebb a gólszerzéshez, a szögleteket pedig kifejezetten ügyesen rugdosták be korábbi Eb-selejtezős ellenfeleink, klasszikus brit stílusban.

Két perc múlva Szeleznyov egyenlíthetett volna, de McGovern a helyén volt.

Jött a jégesőszünet, ami cseppet sem vette el az északírek és szurkolóik kedvét, sőt, míg Washingtonék játéka totálisan megnyugodott, Kovalenkóék minden támadást feleslegesen siettettek, és idő előtt be is fejeztek.

A C csoport másik találkozóját Németország vívja Lengyelországgal este 9-kor.

Ha a papírforma beigazolódik, Ukrajna éles meccsre számíthat Lengyelországgal szemben, Észak-Írország viszont egy már továbbjutott Németország ellen léphet pályára. Izgalmas lesz.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »