Esterházy: Nikolicsnak nem kellene új posztot találni

A korábbi válogatott labdarúgó, Esterházy Márton szerint a válogatott védelme csúcsszintű, azonban Nikolicsnak nem kellene új posztot találni, a támadót centerbe kéne játszatnia Strocknak.

A korábbi válogatott labdarúgó, Esterházy Márton volt a vendége a Digi Sport Reggeli Start című műsorának. A nemzeti tizenegy színeiben 29-szer pályára lépő játékos elmondta, hogy 1986-ban egészséges optimizmussal utazott ki a csapat a mexikói világbajnokságra, ahol a minimális elvárás volt a továbbjutás. Ma már azonban más a helyzet.

„Úgy gondolom a csapat a második vagy harmadik helyen jut tovább az F-csoportból. Igazából a kilenc ponttól a nulla pontig bármi benne van a kalapban” – mondta Eszterházy a válogatott franciaországi esélyeit latolgatva.

Mint jelezte európai szinten kiemelkedő védelmünk van, a csapatnak pedig az a legfőbb erőssége, hogy a játékosok jól kiegészítik egymást a pályán. Szerinte a legnehezebb az lesz, hogy a társaság mentálisan erős maradjon.

Esterházynak egy apró hiányérzete van, szerinte ugyanis Nikolicsnak nem kellene új posztot találni, hanem a támadónak adott esetben Szalai vagy Böde helyett centerben kéne játszania.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »