Esténként leáll a tömegközlekedés a Széll Kálmán téren

Április 18–21. között este kilenc órától nem közlekedik az 56A és az 59A jelzésű villamos – áll a Budapesti Közlekedési Központ pénteki közleményében.

A BKK azt írja, a Széll Kálmán tér felújítása a végéhez közeledik, de néhány művelet még hátravan, ennek egyike a Várfok utcai villamosalagút kifestése. A szakemberek ezt a munkát fogják elvégezni április 18. és 21. között, emiatt este kilenc órától nem közlekedik az 56A és az 59A jelzésű villamos. Előbbi helyett a BKK a 61-es villamos használatát ajánlja a Hűvösvölgy és a Széll Kálmán tér között, onnan a Móricz Zsigmond körtér felé az 56-os pótlóbusszal lehet utazni. Az 59A villamos helyett az említett időszakban az 59-es pótlóbusz közlekedik a Széll Kálmán tér–Mindszenty József bíboros tér viszonylatban.

További forgalmi változás, hogy a 17-es villamos a Savoya Park felől csak a Móricz Zsigmond körtérig, a Bécsi úti végállomástól pedig a Széll Kálmán térig közlekedik. A 61-es villamos rövidített útvonalon, Hűvösvölgy és a Széll Kálmán tér között közlekedik, onnan a Móricz Zsigmond körtér felé és visszafelé is a 61-es pótlóbusz vehető igénybe.

A BKK kiemeli, hogy az érintett járatok pótlása miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak, így új jegyet nem kell lyukasztani, a már kezelt jegy kezeletlen, számkocka nélküli oldalát kell átszállás után kilyukasztani.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »