Eső és viharos szél közeleg

Estig változó, de többnyire nem összefüggő felhőzet várható az ország felett, ezért mindenütt számítani lehet napsütésre, a több napos óra az Alföldön valószínű.

Délelőtt még csak nyugaton, északnyugaton, délután, estefelé már a középső országrészben is kialakulhatnak záporok, főleg a Dél-Dunántúlon egy-egy zivatar sem kizárt az erőteljesebb gomolyfelhő-képződésből. Nagyobb területre kiterjedő csapadékra a késő esti óráktól lehet számítani.

A szél estig általában mérsékelt marad, csak időnként lehetnek élénk széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 18 és 23 fok között alakul, ennél kicsit hűvösebb északon, északnyugaton lehet, a melegebb idő pedig az Alföldön várható. Késő estére 11, 16 fok közé hűl a levegő.

Vasárnap már erősen felhős vagy borult lesz az ég. Eleinte sokfelé, majd főként keleten várható eső, záporeső.

Az északi, északnyugati szél nagy területen viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5, 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10, 16 fok között alakul.

Hétfőn jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, de késő délutántól nyugaton már felszakadozhat a felhőzet. Főként délen és keleten várható szórványosan zápor.

Az északi, északnyugati szél többfelé erős, északnyugaton néhol viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3, 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10, 14 fok között alakul.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »