Érzékelhetően megváltoztak a magyar-amerikai kapcsolatok

Van érzékelhető változás a magyar-amerikai kapcsolatokban, és ez alapvetően annak az érdekazonosságnak köszönhető, amely világos lett több kérdésben is – mondta Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke csütörtökön újságíróknak.

A bizottság elnöke azt követően nyilatkozott, hogy a testület zárt ülésen meghallgatta Colleen Bell budapesti amerikai nagykövetet.

Németh Zsolt az ülés egyik témájáról, a migrációról szólva kiemelte: “noha sok kritika érte a retorikai megnyilvánulásokat” ebben a kérdésben, a két ország megközelítése alapvetően azonos. Az, ahogy az Egyesült Államok védi a déli határait, “nagyjából az, ahogy Magyarország védi a déli határait”, és szeretnék, hogy az EU is védje a déli határait – fogalmazott.

Vona Gábor (Jobbik) ugyancsak az ülés után nyilatkozva hangsúlyozta: a két ország kapcsolatai az elmúlt időben komoly próbatételeknek voltak kitéve, és a javulás, változás mindenképpen összefügg a nagykövet személyével, aki nyitottabb, konszenzuskeresőbb, a magyar társadalom különféle álláspontjait alaposabban meg akarja ismerni.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »