Értékesebbek lettek a magyar labdarúgók

Megdobta a magyar labdarúgók értékét a franciaországi Eb-szereplés. Bernd Storck csapata csoportelsőként, veretlenül jutott tovább a nyolcaddöntőbe, ahol végül a belgák búcsúztatták a magyar válogatottat. Több magyar focistát is vinnének német vagy portugál klubok.

Nagy az érdeklődés a magyar játékosok után a sikeres Eb-szereplés után. A legértékesebb magyar labdarúgó jelenleg Dzsudzsák Balázs, a szélső a Bursasporban focizik, de mindenképpen távozna Törökországból.

„Eleve most azok is aggasztanak, hogy tegnap megint robbantás volt, de az, hogy mi lesz… Nyilván az sem titok, hogy tavaly is nagyon szerettem volna már a Palihoz menni, az ő hívása számomra mindig megtisztelő, úgyhogy az biztos, hogy az mindig prioritást élvez” – nyilatkozta korábban Dzsudzsák Balázs.

Míg Dzsudzsák a Herthaba vágyik, az Eb egyik nagy felfedezettje, Nagy Ádám válogathat a kérők között. A Ferencváros középpályását a Benfica üldözi a legkitartóbban. A portugáloknál azt a Renato Sanchezt pótolhatná, aki 35 millió euróért ment a Bayern Münchenbe.

„Sajnos beáraztunk magunkat az európai futballpiacon. Az, hogy másfél millióra értékelik, vagy nem tudom, 2 lesz esetleg belőle, ugye alkudoznak Nagy Ádámról, ez számomra egy kicsit, hogy is mondjam, szomorú. Tehát, hogy ennél értékesebb futballistát nem vagyunk képesek kinevelni” – mondja Szendrei József. Az egykori válogatott kapus a Hír TV Középkezdés cím műsorában tette szóvá a magyar és a portugál tehetség ára közti különbséget.

„A piac úgy működik, hogy vannak a magyar játékosok és vannak a portugál játékosok. Portugál játékosokkal tele van a nyugati labdarúgás, sikeresek, nagycsapatokban játszanak. Azok a mutatók nagyjából, hogy tíz portugál játékosból, aki külföldre szerződik kilenc bevált. Ugyanezt mi magyarok még nem mondhatjuk el” – jegyezte meg Pataky Tibor, a CMG ügynökség társtulajdonosa.

A Nagy Ádám ügyeit is intéző menedzseriroda egyik tulajdonosa szerint kár fanyalogni, az Eb megdobta a magyar labdarúgók értékét. „Ha összességében nézzük, akkor a magyar válogatott játékosok értékén biztos, hogy dobott az Eb. Mondhatjuk azt is, hogy körülbelül megduplázta összességében. Ugyanakkor vannak játékosok, akikről a piac már tudta az Eb előtt is, hogy klubváltás előtt állnak, gondolok itt az általunk képviselt Nagy Ádámra, vagy Kádár Tamásra. Az ő értékük is javult, de ők már be voltak árazva az Eb előtt, a lehetőségeik megsokszorozódtak, de az áruk az nem duplázódott meg a piacon” – emelte ki ki Pataky Tibor.

A Látótér című műsorunknak nyilatkozó sportközgazdász szerint is nem csak Nagy Ádám előtt nyíltak meg új kapuk. „Biztos vagyok benne, hogy rajta kívül is lesznek olyanok, akik a magyar bajnokságból külföldre tudnak igazolni, akár top bajnokságba is, mert az Eb-n megmutatták magukat a magyar válogatottban. Sőt, általában azok a klubok is, amelyeknek nem volt játékosuk a válogatottban, azok is jobb helyzetben lesznek, mert a magyar futball újra felkerült a térképre” – mondta Szabados Gábor sportközgazdász.

A magyar játékosok szeptember 1-ig igazolhatnak a magyarnál erősebb bajnokságban, akkor zárul ugyanis az átigazolási időszak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »