Érték-népszerűsítő törpe – Nápolyi szeleten a székelylegenda-figura

Érték-népszerűsítő törpe – Nápolyi szeleten a székelylegenda-figura

Csetlik, a „rusnya terpe” a legendák világából kilépve nápolyi szeleten köszön vissza a Székelyföldi Legendárium és a Harmopan Rt. együttműködésének köszönhetően.

harmopan sajttaj AB-4_b

Négyféle ízben kóstolható meg a csokibevonatú nápolyi szelet: csokis, kókuszos, karamelles és mogyorókrémes változatban.

„Nyugaton régóta elterjedt, hogy mesefigurák nevét, arcát kölcsönözzék termékeknek. Itt az Almási-barlang legendájából emelték ki Csetlik alakját, aki a rajzfilmekben a gonosz csatlósa, de pórul jár, aztán végül mindig a jó oldalra áll át. Ez üzenet is a gyerekek számára, hogy nem érdemes a gonosszal lepaktálni” – mondta el a szerdai sajtótájékoztatón Fazakas Szabolcs, a Legendárium vezetője.

Kifejtette, jobb inkább helyi legendafigurával színesíteni egy székelyföldi terméket, mint idegen névvel, hiszen ami a miénk, azzal lehet üzenni: itt vagyunk mi is. „Rengeteg rendezvényen vagyunk jelen a Legendáriummal, amelyeken a Csetlik nápolyi szelettel is kedveskedhetünk a gyermekeknek, ezáltal a gyerekek megismerhetik nemcsak Székelyföldön, de akár az egész Kárpát-medencében” – magyarázta Fazakas.

„Ha Csetlik nápolyi szeletet fogyaszt a gyerek, a figura felkeltheti az érdeklődését a rajzfilm, a legenda iránt is, ha pedig megismer több legendát, népszerűsítheti Székelyföld értékeit” – fűzte hozzá Koncz István, a Harmopan Rt. projektfelelőse. Az ötletgazdák terveznek más termékeket is, mint kiderült, a legendákban felbukkanó öreg molnár vagy malomkő további „összekapcsolásra” ad lehetőséget.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »