Erre jó a házi őrizet: nyugodtan lehet folytatni a kábítószer-terjesztést

Másodszor került előzetes letartóztatásba egy kábítószer-kereskedelemmel vádolt férfi, aki a gyanú szerint a házi őrizete alatt is rendszeresen árult kábítószert.

Ibolya Tibor, a fővárosi főügyész által jegyzett közlemény szerint a főügyészség jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt tavaly novemberben emelt vádat a férfi ellen, aki korábban előzetes letartóztatásban volt, de még a vádemelés előtt – 2015 októberében – házi őrizetbe helyezték.

A VI. kerületi rendőrkapitányság nyomozói a múlt héten házkutatást tartottak a házi őrizetben lévő, nyomkövető technikai eszközt viselő férfi lakásán, ahol kábítószergyanús anyagokat, nejlontasakokat és porciózáshoz használható digitális mérleget találtak.

A férfit ezért előállították, kábítószer-kereskedelem bűntette miatt ismét gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vették. A Fővárosi Főügyészség kezdeményezte a vádlott újbóli előzetes letartóztatását, az indítványnak a Fővárosi Törvényszék helyt adott, a házi őrizetet megszüntette, és – az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig – a férfit ismét előzetes letartóztatásba helyezte.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »