Érpatak esélyt adott magának az újrakezdésre

Feloszlatta magát a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Érpatak képviselő-testülete keddi ülésén, ezért a községben időközi polgármester- és képviselő-választást kell tartani.

Magyar Menedék - Ősmagyar

Orosz Mihály Zoltán, a település polgármestere kedden késő este Facebook-oldalán közölte a hírt, melyet örömmel fogadott.

“Közös erővel újra megmentettük Érpatakot!” – írta. A polgármester azért kardoskodott a testület feloszlatása mellett, mert a hat képviselőből négyen akadályozták az önkormányzat munkáját, gyakorlatilag ellehetetlenítve ezzel a település irányítását.

“Köszönet a közmunkásainknak kitartásukért! Sikeresen szembesítették a közel két éve folyamatosan aljaskodó képviselő-testületi tagokat saját választóikkal szemben gyakorolt becstelenségeikkel. Közmunkásaink hatékony támogatása nélkül nem sikerült volna elfogadtatni a 2015. évi zárszámadást és segítségük nélkül nem tudtuk volna elkerülni a négy pusztító és sértődött képviselő (Nagy Imréné, vizes Gagna János, Simon Barnabás és Gagna László) felelőtlen magatartása által közelgő települési csőd kialakulását” – írja a polgármester.

Orosz beszámolója szerint a gazdálkodás rendje újra helyreállt az összköltségvetésének 10%-át megtakarító településen, miután a maratoni hosszúságú ülésen 4 és fél óra “gyóntatás és szembesítés után” sikerült megszavaztatni a zárszámadás elfogadását, a közmunkások bérének soron kívüli rendezését és a testület feloszlatását.

A választást nagyjából 3 hónap múlva tartják meg. Orosz Mihály Zoltán bízik benne, hogy a lakosság levonja a következtetéseket az elmúlt 2 év tapasztalataiból és nagyobb figyelmet fordít a megfelelő képviselők megválasztására, akik nem önös érdekeiket és sértődöttségüket, hanem a településen élők érdekeit tartják szem előtt.

Hunhír.info – Alfahír


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »