Erős János a panamai offshore botrány harmadik magyar szereplője

Erős János a szocik erős embere volt, vagy ma is az… 1998-ban megkapta az „Év Embere” díjat, 2006-ban pedig a Magyar Köztársasági Érdemrend Tiszti Keresztjét.

2002-2010 között az FHB vezérigazgatója volt. A kinevezését Medgyessy Péter (D-209-es forgalmi rendszámmal ellátott titkos ügynök) miniszterelnöktől kapta. A miniszterelnöki posztot Medgyessy 2002. május 27-étől 2004. augusztus 25-ig töltötte be, később egy furcsa puccsot követően Gyurcsány Ferenc lett a miniszterelnök.

Visszatérve Erős Jánosra, rákerestünk Tom Kennedy Pénzrengés című könyvében arra, hogy ki is ő? Kennedy ezt írja:

„A manipuláció öreg rókájának számító Erős (42) volt az egyetlen személy, akiben a miniszterelnök – függetlenül a titok jellegétől – teljes mértékben megbízhatott. Elképzelhető, hogy egynéhány információt, melyet titokban Erősre, becenevén a Prokonzulra bíztak, bebalzsamozott holttestébe rejtve fognak eltemetni vele együtt. A volt miniszterelnök Medgyessy) viszont mindent tudott, amit kellett a Prokonzul belső ügyeiről, s így számíthatot elkötelezettségére. Stratégiai szempontból sakkban tartva egymást, tökéletes párt alkottak a politikai fortélyok terén, ahol mindketten a sírig hallgató maffiózó stílusában dolgoztak.

Ha a volt miniszterelnök eléri, amit akar, akkor ma a Magyar Nemzeti Bank elnöke nem Járai Zsigmond, hanem a Prokonzul lenne. Az égvilágon semmi nem történt – kóser vagy nem – pénzügyekben a Prokonzul tudta nélkül. Gyakran egyeztetett mentorával, a kommunista bankár őstípusával, Fekete Jánossal (75), aki anno a Magyar Nemzeti Bank elnöki székét foglalta el. Hírnevét annak köszönhette, hogy az ő aláírása szerepelt azokon a külföldi uzsorakamatos kölcsönökön, amelyeket Magyarország a hatvanas és hetvenes években a Szovjetunió utasítására vett fel. A Magyarországnak juttatott úgynevezett guruló dollárok azután Moszkvába és a béketábor más pontjaira kerültek. Az utókor számára megemlítjük, hogy ő volt az első magyar, aki American Express hitelkártyára tett szert.”

Eddig az idézet a figyelemre méltó tanulságos könyvből, amely könyv jócskán rávilágít arra, hogy milyen sok ocsmány dolog történt, illetve történhet meg velünk KÖVETKEZMÉNYEK NÉLKÜL!

A panamai lista másik érintettje Horváth Zsolt, aki a Fidesz országgyűlési képviselője volt vagy 14 évig (Kecskemét). Természetesen nincs már kapcsolata a Fidesszel, legalább is az egyik Fideszes országgyűlési képviselő szerint, de Boldvai, a szoci az érintett. Elképesztő módon annyira elragadtatta magát, hogy még Kovács Bélázni is elfelejtett.

Boldvai László volt szocialista pénztárnok felesége is szerepel a listán. Boldvaiék 1000(!) négyzetméteres óriási házat építettek maguknak. Hogy miből épült a ház, és miből telik a még rezsicsökkentéssel is jó magas rezsire, azt nem vizsgálta senki. Boldvai egyeztetett Tóbiás József pártelnökkel, aki elmondta, hogy Boldvai lemondott a párttagságáról, de tovább segíti a pártot a hiteltörlesztéssel kapcsolatos problémák megoldásában. Boldvait az új, szintén szoci salgótarjáni polgármester tanácsadójának kérte fel. Hogy a tanácsadói posztról lemond-e, az nem került szóba. Valószínűleg nem!

 A panamai offshore botrány tovább dagad. Érdekesség, hogy az izlandi miniszterelnök lemondott az érintettség miatt, majd visszavonta, és egyelőre a vizsgálat idejére félreáll. Az izlandiak voltak azok, akik a fosztogató bankárok ellen felléptek, elkergették vagy börtönbe zárták őket. Hogy eltűrik-e a miniszterelnök „huncutságát”, az nem biztos, mert máris lezajlott egy óriási tüntetés. Néhány autóversenyző is listás, és nagyon sok focista érintett és maga a FIFA is. Az angol miniszterelnöknek is magyarázkodnia kellett, mert elhunyt apja is szerepel a listán.

Panama egyébként Amerika-barát ország. Hillary Clinton volt külügyminiszter, jelenlegi demokratapárti elnökjelölt kampányfőnöke is listás, és szerepelnek rajta bőven amerikaiak is. Nagy adóparadicsom Luxemburg is, amelynek bukott miniszterelnöke ma az Európai Unió bizottsági elnöke (Junkers, aki az alkohollal is szeret tegeződni).  

Hogy miért pont most tört ki a botrány, és ki volt a kirobbantó, az is egy fontos kérdés, de azt még fontosabb lenne megtudni, hogy hány híresség, vagy hány magas polcra felült politikus tölti mostanában álmatlanul az éjszakákat?

Repül a panamai nehéz kő, ki tudja, hol áll meg? De legalább elindult valami, ami esetleg bebizonyíthatja azt a régi igazságot, hogy jegenyefák nem nőnek az égig!

Amint még feljebb érnek a szálak, beindul a szerecsenmosdatás! Pedig nem kellene, ettől a sok mocsoktól ideje lenne megszabadulni, mert országok mehetnek tönkre bele, akkora méreteket öltött az adóelkerülés. Nálunk még az is megtörténhet, hogy a havi ötmilliós jövedelmű és a 100 ezer forintos minimálbéres egyaránt 15 százalékkal adózik… Az adófizetési kötelezettség rá lett tolva a jövedelemhez alig jutókra!

Ráadásul a Fidesz nem helyezte alkotmányos védelem alá a magyar társadalom legfontosabb négy alaptételét: a termőföldet (azé az ország, akié a föld!), a vízbázist (víz nélkül nincs élet!), a társadalombiztosítást (vagyis az egészségünket, és a járulékokat már adóként szedik be, amiből akár stadion is épülhet!) és a nyugdíjat (vagyis az idős korunkat)! Levédték viszont az egykulcsos adót, amellyel a hatalom és egyre népesebb holdudvara nagyon jól járt! A jövedelemhez alig jutó fiatalok pedig kezükbe vették a vándorbotot, és elhagyták az országot!

Ilyen körülmények között vajon képes lesz talpon maradni a magyar társadalom?

Békéscsaba, 2016. április 7.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: „Közel 700 vállalkozás működik ma Magyarországon egyértelmű panamai tulajdonosi háttérrel, és további 5000 hazai cég köthető hasonló egzotikus hátterű offshore-országokhoz – hívja fel a figyelmet közleményében az Opten céginformációs szolgáltató. Ugyan csökkent az offshore cégalapítások száma, a jelenség még távolról sem tűnt el. Az Opten adatai szerint a mai napig több mint 400 társaság tulajdonosi háttere köthető közvetlenül Panamához, a közvetett kötődéseket vizsgálva pedig már a 700-at közelíti a szám. A panamai érdekeltségű cégek között vegyesen találhatók kicsik és nagyok, és 15 olyan is akad, amelynek éves árbevétele meghaladja az egymilliárd forintot.” (Részlet a Magyarország eléggé fertőzött offshore szempontból című cikkből) 


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »