Erős hétvége a határon: több mint négyszázan próbáltak átjutni

Erős hétvége a határon: több mint négyszázan próbáltak átjutni

Magyarország területére 410-en próbáltak meg illegálisan bejutni péntektől vasárnapig a magyar-szerb határon. A rendőrök és a katonák 255 ember illegális belépését akadályozták meg az ország területére, 155 embert pedig feltartóztattak és átkísértek az ideiglenes biztonsági határzáron – tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság. 

 
A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 47, szombaton nyolc, vasárnap száz migránst tartóztattak föl, és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a szolgálatot teljesítő rendőrök és katonák.
 
A július 5-én hatályba lépett új szabályok szerint azokat a migránsokat, akiket a szerb vagy a horvát határtól számított nyolc kilométeres távolságon belül föltartóztatnak, visszakísérik a kerítésen található kapukig, és útbaigazítják a legközelebbi tranzitzóna felé. Azok ellen, akik esetében bizonyítható, hogy átlépték vagy megrongálták a határzárat, illetve embercsempészettel gyanúsíthatók, továbbra is büntetőeljárás, a román és ukrán határszakaszon elfogottak esetében idegenrendészeti eljárás indul
 
Magyarország területén a hétvégén 13 határsértőt fogtak el a rendőrök, hét ember ellen közokirat-hamisítás, egy ember ellen embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »