Érkeznek a vb-selejtezőkre készülő légiósok Telkibe

Érkeznek a vb-selejtezőkre készülő légiósok Telkibe

Szállingóznak Telkibe a külföldön játszó magyar futballisták, hogy a válogatott keddtől már teljes létszámban készülhessen a soron következő, svájciak és a lettek elleni világbajnoki selejtezőmérkőzésekre.

telki343564_b

Bernd Storck szövetségi kapitány keretszűkítésének következtében Kovácsik Ádám, Nagy Gergely, Hangya Szilveszter, Kovács István és Nagy Dominik neve került le az előzetesen kihirdetett bő listáról, miközben Botka Endre, Böde Dániel és Priskin Tamás sérülés miatt eleve a hiányzók között volt számon tartva. A német szakember a sportági szövetség hivatalos oldalán nagyon hasznosnak nevezte az elmúlt héten, az U21-es csapat tagjaival tartott közös munkát, szerinte ismét bebizonyosodott, hogy számos olyan tehetség fedezhető fel a fiatalok között, aki perspektívát jelent a felnőtt válogatott számára.

Az együtteshez hétfőn csatlakozott Gyurcsó Ádám és Nagy Ádám, Megyeri Balázst és Bese Barnabást pedig mára várják Telkibe. A Krakkói Wisla magyarja, Guzmics Richárd – aki épp hétvégén szerezte első gólját a lengyel pontvadászatban – már vasárnap csatlakozott az edzőtáborhoz, és bevallása szerint mindig jól érzi magát, amikor a válogatottba mehet. Szerinte a Svájc elleni meccs nagyon nehéz lesz, mert rengeteg topligás sztárfutballistájuk van.

„Nekünk viszont egy nagyon egységes, igazi csapatunk van, és ha úgy fogunk tudni játszani, ahogy azt az Eb-n is tettük, akkor meglephetjük a svájciakat” – nyilatkozta az Mlsz.hu-nak Guzmics. A Svájc elleni világbajnoki selejtezőt október 7-én rendezik Budapesten a Groupama Arénában, majd október 10-én Lettországban lép pályára a válogatott.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »