Érik a szőlő, hajlik a vessző – családi program és őszi Borkorzó szórakoztatta a komáromiakat (Képgalériával)

Érik a szőlő, hajlik a vessző – családi program és őszi Borkorzó szórakoztatta a komáromiakat (Képgalériával)

2022. szeptember 9 – 11. között két év kihagyást követően ismét megrendezésre került a Komáromi Borkorzó, ahol a régió legízesebb borai kerültek a széles közönség elé. A rendezvényre a város legjelentősebb helyszínén, a Klapka György téren került sor, ahol 12 pincészet sokféle borából választhattak az érdeklődők.

A kiváló vörös- és fehérborok mellett az ínyencséget kedvelők megkóstolhatták a legkülönfélébb gyümölcsborokat is, ám ha valaki egy üdítőre, vagy jó kávéra vágyott, azért sem kellett messzire menni. A kereslet és kínálat lebonyolítását most is stílusos fabódék tették lehetővé.

Persze, ahol az italok sokfélesége várja az embert, ott az ételek sem hiányozhatnak a kínálatból.  A népünnepély jellegű rendezvényen több vendéglátó egység volt jelen, és gazdag kínálatukkal sokféle igényt kielégítettek: a cigánypecsenye, a sültkolbász, a libamáj, illata nemcsak a Klapka-teret lengte be, de az élénk széllel a Nádor utcán is végigszállott.

Lehetett továbbá kapni kemencés lepényt, sült burgonyaszirmot, nagyon finom sajtkülönlegességeket. A lacikonyhás vásári ételek, és a finomabbnál-finomabb borkülönlegességek kiváló alkalmat teremtettek a baráti beszélgetésekre is.

A borkorzón hangulatos koncertek emelték a hangulatot, így volt például Rockmisszió, The Beat This, vasárnap pedig Peter Lipa koncert.

A szombat délután műsora családi programokkal egészült ki, „Érik a szőlő, hajlik a vessző” megnevezéssel, amelyre a Tiszti Pavilon udvarában került sor. Tanúi lehettünk itt a múltidéző szőlőpréselésnek, és megkóstolhattuk a frissen készült mustot is.

Hírdetés

A gyermekek vidáman elszórakoztak a népi gyermekjátékokkal, de szívesen bekapcsolódtak a kézműves foglalkozásokba is, mint a nemezelés, babakészítés, képkirakás.

A gyermek-táncházban a hangulatot a Hárompatak zenekar teremtette meg, amelynek ritmusos zenéjére kicsik és nagyobbacskák egyaránt táncra perdülhettek.

Valamennyi program közül kiemelkedő érdeklődés övezte a látvány-rétesnyújtást és sütését, amelynek előkészítését a Komáromi Városi Hivatal dolgozói vállaltak fel, és a F&K pékség rangidős mestere sütött meg. A rétestészta és a különféle ízes töltelékek előkészítését több ügyeskezű hölgy végezte. A tészta nyújtását, amely nagy szakértelmet és ügyességet igényel, Szabó Csilla vállalta fel, úgyszintén annak abroszos föltekerését is. Az előkészített tekercs Keszegh Margit gondos kezeibe került, hogy átkenegesse, és a sütőlapra helyezze.

A finom magyaros édesség újabb és újabb adagjai több órán át folyamatosan készültek, és a kemence mellett mindig hosszú sorok keletkeztek, hogy melegében megkóstolhassák azt, hiszen finom illata belengte az egész belvárost.

A naplementét követően aztán ismét a koncertekké, és persze a jó boré lett a főszerep. A hétvégi rendezvény sokszínűsége valamennyi korosztály számára kellemes kikapcsolódást, élmény-teli órákat jelentett.

Buday Mária

A képek a szerző felvételei


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »