Eredetileg atomerőművet robbantottak volna a brüsszeli terroristák

Eredetileg atomerőművet robbantottak volna a brüsszeli terroristák

A Brüsszelben elkövetett merényletek végrehajtói eredetileg egy belga nukleáris létesítmény ellen akartak támadást intézni, ám miután a hatóságok elfogták Salah Abdeslamot, megváltoztatták terveiket, írja a Russia Today.

A belga hatóságok egy házkutatás alkalmával olyan bizonyítékokat találtak, melyek azt támasztják alá, hogy a támadásokért felelős El Bakraoui testvérek huzamosabb ideig követte és megfigyelte a belga nukleáris program vezetőjét.

A Mohammed Bakkali-nál, az Abdeslam irányítása alá tartozó terrorista sejt egyik tagjánál talált videofelvételeken több órányi anyag található a belga tisztviselő mindennapjairól, mozgásáról, melyeket élő követéssel és a férfi otthonához telepített rejtett kamerával rögzítettek.

A felvételek tanulmányozása után a nyomozók úgy nyilatkoztak, hogy a szélsőségeseknek sikerült “soha nem látott módon” veszélyeztetniük a nemzetbiztonságot.

Nem sokkal a brüsszeli merényletek után ki is ürítették a Doel-ben és Tihange-ban található atomerőműveket, melyek őrzését katonai lakaulatokkal is megerősítették.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »