Erdogan a menekültek Európára eresztésével zsarol

Soha nem kezelték az emberséget őszintén és nem törődtek rendesen az emberekkel. Nem ti veszitek fel a halott gyerekek testét a Földközi-tenger partjáról. Mi vagyunk azok, akik 3,5 millió menekültet etetünk az országunkban, idézi Recep Tayyip Erdoğan török elnököt a Hürriyet Daily.

Az államfő az Európai Parlament csütörtöki állásfoglalására reagált, melyben a képviselők a török EU-csatlakozás ellen szólaltak fel, mivel a július 15-i sikertelen puccs óta a kormány tízezreket börtönzött be.

Erdoğan más vezető politikusokkal együtt tegnap este még azt mondta, hogy nem veszi komolyan az EP határozatát, de pénteken már élesen bírálta az európai politikusokat. Azzal fenyegetőzött, hogy kinyitja a határait a menekültek előtt, ha az EU-ban továbbra is Törökország ellenes nyilatkozatokat tesznek.

Nem tartották be az ígéretüket. Amikor 50.000 menekült tűnt fel Kapikulénál [Törökország európai határánál – a szerk.], akkor azon aggódtak, hogy mi lesz, ha kinyitjuk a határokat. Ha továbbmennek a bírálataikkal, akkor azok a kapuk ki fognak nyílni! Tudják ezt jól

– tudják ezt jól.

Az Európai Parlament (EP) strasbourgi ülésen 479 igen szavazattal, 37 ellenében, 107 tartózkodás mellett fogadták el a hatpárti indítványt, amelynek benyújtói között ott volt az uniós parlament négy legnagyobb képviselőcsoportja, a néppárti, a szociáldemokrata, a liberális és az Európai Konzervatívok és Reformerek nevű frakció.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »