Erdő Péter látogatást tett a székesfehérvári Országos Papi Otthonban

Erdő Péter látogatást tett a székesfehérvári Országos Papi Otthonban

Erdő Péter bíboros tett látogatást a Katolikus Szeretetszolgálat által fenntartott székesfehérvári papi otthonban. A főpásztor fontosnak tartotta, hogy a nagyböjti készület idején találkozzon a főegyházmegye nyugalmazott papjaival, amikor nagyobb hangsúly kerül Isten irgalmának kiáradására.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az idős, beteg lakók számára nagy öröm volt a bíboros érkezése. Erdő Péter érdeklődéssel hallgatta papjait, akik elmondták: jó érzés számukra, hogy egykori plébániáikon utódaik továbbviszik a lelki életet, ők pedig erejükhöz mérten tovább folytathatják a hívek szolgálatát. A lelkipásztorok gondozására szolgáló épületegyüttes templomában a miséknek és a gyóntatásnak híre van a környéken. A betegség és a fizikai korlátok napi viselése mellett a papok ezáltal lelki otthonra is találhattak a fehérvári intézményben.

A bíboros-érsek megköszöntötte Takács Nándor nyugalmazott fehérvári püspököt is, aki a közelmúltban ünnepelte püspökké szentelésének 27. évfordulóját. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia szerzetesi kapcsolatokért felelős egykori tagjával a szerzetesrendek újjászületéséről beszélgettek. Szó esett arról, hogy a megszentelt élet éve végeztével biztató jelek mutatkoznak a magyar egyházban. Egyes szerzetesközösségek megerősödtek, és fiatal tagjaikkal megújult elképzelések szerint végzik szolgálatukat.

Spányi Antal székesfehérvári püspök is jelen volt a vizitáció alatt, akivel a 2020-ban Magyarországon megrendezendő Eucharisztikus Világkongresszus előkészületeiről beszélgetett az egyházfő. A megyéspüspök azt ígérte, egyházmegyéjében imádkozni fognak erre a szándékra, és kérik Isten áldását a főegyházmegye szervezőmunkájára. Kérik azt is az Úrtól, hogy a kongresszus lelki gyümölcsei az egész magyar egyházra kiterjedjenek.

A látogatás zárásaként Erdő Péter megtekintette az Országos Papi Otthon épületét, amely a tavalyi év végére teljes korszerűsítésen esett át.

Forrás és fotó: Székesfehérvári Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »