Erdő Péter bíboros is meglátogatta a domonkos nővérek káptalani előkészítőjét

2016 júliusában kerül sor a magyarországi domonkos nővérek választókáptalanjára. Ezt a káptalant hosszabb előkészület előzi meg, melynek részeként március 12–14-én tartottak találkozót a szerzetesnők budakeszi rendházukban. A nyitónapon Erdő Péter bíboros is a nővérek vendége volt.


A választókáptalan során a közösség egyrészt mélyebben átgondolja, átbeszélgeti szerzetesi életét, tevékenységeit, korábbi célkitűzéseit, emellett a közösség legfőbb elöljáróját is megválasztja, akinek mandátuma hat évre szól.

A domonkos nővérek káptalani előkészületük részeként fontosnak tartották, hogy világosabb képet kapjanak a Magyar Katolikus Egyház helyzetéről, de nem csupán hazai viszonylatban, hanem tágabb, európai, illetve világszintű kontextusban is. Ezért is kérték meg Erdő Péter bíborost, hogy segítse őket az eligazodásban. A főpásztor március 12-én, szombaton délután volt a nővérek vendége.


Március 13-án, vasárnap a rendtagok egész nap közösen beszélgettek, gondolkodtak az adott témákról, illetve kiscsoportokban osztották meg egymással meglátásaikat, véleményüket.

Március 14-én, hétfőn délelőtt pedig az örökfogadalmas nővérek továbbképzésén Jeges Mirjam OCD, a magyarszéki kármelita kolostor perjelnője az erények és szenvedélyek lelki életbeli szerepéről tartott előadást.

Forrás és fotó: Árpád-házi Szent Margitról Nevezett Domonkos Nővérek

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »