Erdélyi designerek alkotásai sepsiszentgyörgyi közszemlén

Erdélyi designerek alkotásai sepsiszentgyörgyi közszemlén

 játék és a kommunikáció a témája a vasárnapig tartó sepsiszentgyörgyi Designhétnek, amelynek keretében több kiállítás, szakmai beszélgetés és workshop várta-várja a közönséget.

15128837_1220701651309398_5726130444854568253_o_b(fotó: Máthé Csaba)

A szervezők a rendezvény honlapján közölték, Ianis Vasilatos sepsiszentgyörgyi származású designer kiállítása a nem hagyományos járműtervezés világába vezeti be a látogatót. Nagy méretű nyomatokon látható, különböző járműtervei mellett a kiállításon megtekinthető Ariel nevű, motorral ellátott biciklije is, amely egy rangos amerikai designverseny fődíjasa.

A Partiumi Keresztény Egyetem diákjainak plakátkiállítása kapcsán Kovács Zoltán, az egyetem oktatója elmondta, ezek a munkák egy hónapos műhelymunka eredményei, melynek során a diákok egymást segítve, együttműködve hozták létre alkotásaikat a fotó médiumában interpretálva a játék témáját. A nagyváradi egyetem oktatója megnyitóbeszédében hangsúlyozta, Photo Ludens című projektjükkel kimondottan Damokos Csaba kurátor felkérésére és a Designhét idei tematikájára kívántak reagálni. A Transylvania Tranzit című, erdélyi designereket felvonultató kiállítás alapkoncepciója az volt, hogy egyfajta seregszemle legyen, azaz megmutatkozási lehetőséget teremtsen az itthon, Erdélyben élő és alkotó vagy innen származó formatervezőknek, megismertetve munkáikat a helyi közönséggel is – mondta el nyitóbeszédében Damokos Csaba. Az idei tárlaton tizenhat alkotó, illetve designműhely munkái láthatók, a három kiállítás az Erdélyi Művészeti Központban tekinthető meg vasárnapig.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »