Erdély Csanád új kapukat nyitna meg

Kedden este érkezett haza az Egyesült Államokból Erdély Csanád, aki az elmúlt szezonban a Sioux Falls Stampede színeiben a legjobb amerikai juniorligában kergette a korongot, szerdán és tegnap pedig fejest is ugrott a magyar jégkorong-válogatott világbajnoki felkészülésébe – ám mivel a csomagja elveszett, a sajkacsonttörést szenvedő Hári János felszerelésével edzett.

– A felszerelésem szerencsére előkerült, az Air France most délután juttatja el hozzám, és egyelőre az átállással sincs gondom, de tudom, hogy most még az izgatottság az, ami frissen tart – magyarázta a magyar válogatott feljutásában szerepet vállaló, a tavalyi krakkói divízió 1-es vb-n gólt is szerző játékos.

A válogatottal többhetes lemaradást kell bepótolnia, Rich Chernomaz játékosai ugyanis már április eleje óta együtt dolgoznak.

– Egy kicsit nehezebb most beilleszkedni, két-három lapáttal többet kell rátennem annak érdekében, hogy felvegyem a csapat ritmusát. Bízom benne, hogy a kazahok elleni mai mérkőzésen ennek meglátszik az eredménye – tette hozzá Erdély, aki első idegenlégiós évét is összegezte.

– Érdekes és tanulságos év volt, nemcsak új hokikultúrába, de egy teljesen más világba kellett beilleszkednem. Távol kerültem az otthonomtól, ugyanakkor új barátokat is szereztem. Bárhogy alakul is a jövő, semmilyen szempontból nem bántam meg ezt az egy évet.

És hogy miként alakul a jövő? – Ha tudnám, elmondanám. Most a jelen lehetőségeivel kell élnem, az a cél, hogy bekerüljek a Szentpétervárra utazó csapatba. Remélem, hogy sokunknak sikerül olyan játékot produkálni, amely új kapukat nyithat meg számunkra.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 04. 29.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »