Érdekes vallomás a Barca magyarjától

Érdekes vallomás a Barca magyarjától

Interjút adott az NSO-nak Tajti Mátyás, a Barcelona Juvenil, vagyis a katalánok ifjúsági csapatának játékosa. A 18 éves, U18-as magyar válogatott futballista két éve majdnem a Real Madridhoz került, végül a Barcában kötött ki. Nem bánta meg.

Mint a labdarúgó elmondta, korábban megsérült, egy csontdarab tört le a bokájából, ami miatt két hónapos kihagyás várt rá. Nem műttette meg magát, inkább kivár, legfeljebb egy következő sérülésnél fekszik kés alá. A bokaprobléma előtt rendszeresen játszott, azóta viszont gyakran kimarad, de mint jelzi, ennek nem csupán szakmai okai vannak. „Többször előfordult már, hogy egész héten jól ment az edzéseken, úgy éreztem, biztosan kezdő leszek, a mérkőzés előtt mégis azt mondták, a keretbe sem kerültem be. Hiába kérdeztem, miért, nem adtak választ. Aztán leültünk beszélni, és elmondták, hogy nem velem van a gond, most másokat kell játszatni.”

Tajti kifejtette, jelenleg nem lát rá sok esélyt, hogy rövid időn belül a felnőtt csapatba kerüljön, hiszen oda szinte kizárólag világsztárok igazolnak, a La Masiáról csak mutatóba kerülnek be játékosok. Az U19-ben még egy évig játszhat, aztán jöhet a Barca B csapata, ott azonban sokan megragadnak, és nem tudnak továbblépni, így a magyar futballista legszívesebben eligazolna valahova máshova. Legszívesebben a Premier League-be, a Bundesligába vagy a legjobb 8 spanyol csapat egyikébe menne.

Kitért rá, hogy voltak zsírproblémái, amin édesapjával dolgoztak. A heti program nagyjából négy-öt edzés, de ha nyer a csapat, 2-3 szabadnapot is kapnak, ami sok, így egyénileg is tréningezik. A Barcelona akadémiájáról szólva elmondta: itt már nincs haverkodás, folyamatos harc megy a csapatba kerülésért. „Nem fogadják el egymást a csapattagok, jóformán már benne van a kés a hátadban. Megtanították nekem, mielőtt edzésen kifutok a pályára, az érzelmeket felejtsem el.”

Kérdésre még elmondta, a nagyok közül Modric, idehaza Nikolics a kedvence.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »