Erdei Zsolt büszke a tanítványaira

Erdei Zsolt büszke a tanítványaira

A hétvégén ért véget a legjobb magyar amatőr ökölvívókat ringbe állító I. Széchenyi Ökölvívó Emlékverseny, melyen Erdei Zsolt tanítványai taroltak. A Madárfészek akadémistái közül négyen szereztek aranyérmet, míg a riói olimpiára készülő Bacskai Balázs pályafutása során először legyőzte mumusát, Káté Gyulát.

Lassan megmutatkozik, milyen komoly szakmai munka folyik a Madárfészek Ökölvívó Akadémián. Az Erdei Zsolt irányítása alatt pallérozódó ifjú tehetségek ezúttal már a felnőttek, sőt a legjobb hazai bunyósok között bizonyították, készen állnak a legnagyobb feladatok megoldására is. A hétvégén megrendezett I. Széchenyi Ökölvívó Emlékverseny amellett, hogy valamennyi férfi és női olimpiai súlycsoportban a négy legjobb a riói olimpia kvalifikációs versenyein való részvételéért osztotta a pofonokat, most megmutatkozott a sportág U21-es programjának a hatékonysága is.

Legyőzni Káté Gyulát

Erdei Zsolt tanítványai közül összesen öten szereztek aranyérmet, köztük a még utánpótláskorú Virbán Gábor (49 kg), Kontretz Márk (64 kg) és Téglási Péter (81 kg), a már felnőtt magyar bajnok Szatmári Petra (75 kg), valamint a korábban mind amatőrben, mind a profik között világ- és Európa-bajnoki címig jutó Erdeivel készülő Bacskai Balázs (Vasas-Süllős). Utóbbinak nagyon megy Madár keze alatt, hiszen tavaly decemberben magyar bajnok lett, idén megnyerte a Bocskai István Emlékversenyt, fantasztikus győzelemmel mutatkozott be a félprofik között, ráadásul ő lett a WSB-nél a hét sportolója, míg most végre-valahára legyőzte eddigi mumusát, Káté Gyulát.

– Igazi presztízscsata volt újra, és végre, hatodik alkalommal le tudtam győzni Gyulát. Remélem, ezzel egy nagyon hosszú negatív szakaszt sikerült lezárnom a pályafutásomban. Nagy dolognak tartom, hogy amióta Erdei Zsolt irányítja a szakmai munkámat, még veretlen vagyok. Elképesztően sokat köszönhetek neki, kihozza belőlem a maximumot. Olyan ő, mintha a második apám lenne – jelentette ki az MNO-nak Bacskai, aki a jövő hétvégén már a Bundesligában lép a kötelek közé.

Erdei Zsolt szerint ez a mostani verseny tökéletes volt abból a szempontból, hogy két nap alatt a legjobbak összecsaphattak egymással, és mindenki láthatta, hol tart a felkészülésben.

– Bendzsi örömbunyót mutatott be, végre sikerült megvernie a mumusát. Elégedett vagyok vele, pontosan ott tartunk, ahol kell a riói olimpiát figyelembe véve. Az meg egyenesen büszkévé tesz, hogy a Madárfészekben készülő fiatalok már egy ilyen erős felnőtt versenyen is bizonyították tehetségüket – árulta el lapunknak Erdei Zsolt.

És hogy a méltán népszerű Madár öröme teljes legyen: a torna két legkiemelkedőbb versenyzője címet Bacskai Balázs és Szatmári Petra kapta meg.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »