Építik a kerítést az osztrák-magyar határon

Elkezdték a kerítésépítés előkészületeit az osztrák-magyar határon, Nagysároslak (Moschendorf) és Szentkút (Heiligenbrunn) átkelői között.

Magyar Menedék - Sitchin

A burgenlandi rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a Németújvári járást (Bezirk Güssing) érintő tervek azért készültek, mert a magyarországi Körmenden hamarosan 350 migráns befogadására alkalmas sátortábort nyitnak meg. A tavaly ősszel történtekből kiindulva az osztrák hatóságok arra számítanak, hogy az emberek majd gyalog indulnak el Burgenland irányába.

Az osztrák belügyminisztérium tájékoztatása szerint a régióban kerítést építenek és határellenőrzést vezetnek be Nagysároslak (Moschendorf) és Szentkút (Heiligenbrunn) településeknél.

A kerítés megépítéséhez a kijelölt szakaszok földtulajdonosaival kezdtek egyeztetni, csütörtökön nagyjából negyven érintettel beszéltek. A kerítés végleges hossza a kialakult helyezettől függ, azonban egyelőre nem tervezik, hogy a két település között végig felépítenék.

A rendőrség közlése szerint Miklóshalma (Nickelsdorf) és Rábakeresztúr (Heiligenkreuz) közötti szakaszt érintő terveket is készítettek már, hogy minél gyorsabban tudjanak majd reagálni a migránsok érkezésére. Itt azonban egyelőre még nem állítanak fel kerítést.

Szükség esetén 24 óra eltelte után más tartományból vezényelhetnek szolgálatot teljesítőket Burgenlandba. Az első 24 órában minden tartománynak saját erőforrásból kell megoldania a helyeztet.

Az osztrák belügyi tárca korábbi közlése szerint a stájerországi Spifeldnél lévő határirányítási rendszeren túl további 12 ponton fognak bevezetni migránsok beléptetését irányító határellenőrző rendszert. A tiroli Brenner-hágónál már kedden megkezdték az ellenőrzőpont kiépítését – írta az MTI.

faktor.hu


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »